Fudbalski savez Kosova: Tražićemo da UEFA zabrani organizovanje nelegalnih takmičenja struktura Srbije na našoj teritoriji

Iz Fudbalskog saveza Kosova (FSK) saopšteno je da će zatražiti od čelnika Evropske fudbalske federacije (UEFA) da “zabrane organizovanje nelegalnih takmičenja struktura Srbije na ...
Image

Podsetili su da je Fudbalski savez Kosova punopravni član Evropske fudbalske federacije od 2016. godine.

„Jedini imamo pravo da organizujemo fudbalska takmičenja na teritoriji naše države“, poručili su iz FSK.

Naveli su da je “neprihvatljivo i uznemirujuće održavanje takmičarskih utakmica organizovanih od strane nelegalnih struktura Srbije na teritoriji Kosova”.

Najavili su da će “preduzeti hitne mere, jer takve aktivnosti krše autoritet Fudbalskog saveza Kosova i suverenitet zemlje”.

„FSK traži od relevantnih državnih institucija da pokrenu istrage i zaustave nezakonite aktivnosti. To je moguće učiniti uz pomoć, stručnost i podršku UEFA i FIFA“, naglasili su.

Istakli su da su “otvoreni za saradnju sa svim zajednicama na Kosovu” i dodali da neće dozvoliti “razvoj aktivnosti nelegalnih struktura koje suprotno pravilima UEFA organizuju fudbalske utakmice na teritoriji Kosova”.

U saopštenju su naveli i da će povodom “ovih nezakonitih radnji Srbije” reagovati i zatražiti pomoć od evropskih fudbalskih zvaničnika na sledećem Kongresu UEFA koji se održava sutra u Lisabonu.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.


Povezane vesti