sport19:00 | 13.07.2022Izvor: Kim

Gračanica: Otvorena Škola plivanja i vaterpolaDrugu godinu zaredom u Gračanici se održava Škola plivanja i vaterpola. Narednih sedam dana sa decom će raditi proslavljeni vaterpolista Nikola Rađen. “Ovo je jedna jako dobra stvar koja ima cilj promociju sporta, afirmaciju sporta kod mladih, razvoj mladih ljudi u prave ljude i jednog dana u šampione”, rekao je vaterpolista i bivši reprezentativac prilikom otvaranja Škole plivanja i vaterpola na bazenu “Hacijenda” u Gračanici.

gracanica-otvorena-skola-plivanja-i-vaterpola

Foto: Foto: Kim

Od danas pa do 19. jula, na bazenu "Hacijenda" u Gračanici u oviru Škole plivanja i vaterpola, deca uzrasta od pet do 17 godina imaće priliku da nauče osnove vaterpola, ali i da savladaju ili usavrše tehnike plivanja. U tome će im pomoći istaknuti vaterpolista Nikola Rađen, koji sa mladim sportistima radi u okviru "Akademije talenata".

“Ovo je već druga godina kako radimo Školu plivanja i vaterpola u Gračanici. Ovom prilikom bih pozvao sve mališane da nam se pridruže. Što se tiče očekivanja, neplivačli će naučiti da plivaju, poluplivači će korigovati svoj stil. Momci i devojke koji su zainteresovani za vaterpolo će naučiti prve korake i oprobaće se u nečemu što nikada nije postojalo ovde na Kosovu i Metohiji”, rekao je Rađen za RTV Kim.

Uslovi za treninge na ovom bazenu su, po njegovim rečima, sasvim zadovoljavajući.

“Za sada je do 90 dece prijavljeno, polovina njih je bila i prošle godine, što mi je jako drago. Vidim da su porasli i da su jako lepo vaspitani i došli su da se opet družimo. To je lepota i bogatstvo ovakvih projekata.“

Polaznici Škole plivanja i vaterpola ne kriju uzbuđenje, ali i želju da što bolje savladaju plivačke veštine, kao i pravila vaterpola.

“Uzbuđen sam. Biće malo teže, znam da plivam, ali ne toliko dobro. Za sada je super. Ja sam se prijavio da usavršim svoje plivanje“, rekao je Jovan Pajović.

“Voleo bih da naučim kako da plivam. Prvi put učestvujem u ovoj školi i očekujem da ću da naučim da plivam“, kazao je Vuk Spasić.

Školu plivanja i vaterpola orgnizovao je Kosovski upravni okrug. Načelnik okruga Srđan Popović istakao je da je uloženo 8.000 evra za sedam dana, koliko traje Škola plivanja i vaterpola. 

“Drago mi je da smo i ove godine uspeli da organizujemo ponovo Školu vaterpola i plivanja. Raduje me to da je odziv dece veoma veliki i što su roditelji zadovoljni ovom manifestacijom“, kazao je Popović.

Dodao je da će se prijavljenoj deci sa centralnog Kosova pridružiti i njihovi vršnjaci iz Novog Brda, Štrpca i Velike Hoče.

Svečanom otvaranju prisustvovala je i gradonačelnica Gračanice, Ljiljana Šubarić.

“Ovo nije samo sportska aktivnost preko leta, nego je i deo zdravstvene i fizičke kulture naše dece. Istakla bih da je plivanje jedan od najzdravijih sportova i vrlo je važan deo zdravstvene prevencije“, rekla je Šubarićeva.

Organizaciju Škole plivanja i vaterpola pomogao je i Privremeni organ grada Priština, a pokrovitelj ove sportske manifestacije je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
Tagovi: GračanicaSport

Povezane vesti