sport23:01 | 15.07.2021Izvor: RTV KIM

Gračanica: Počela škola plivanja i vaterpolaNa bazenu "Hacijenda" u Gračanici, otvorena je škola plivanja i vaterpola. Stotinak mališana sa centralnog Kosova učiće narednih pet dana osnove vaterpola i stilove plivanja od trenera sa Akademije sportova "Crvena zvezda".

gracanica-pocela-skola-plivanja-i-vaterpola

Foto: Foto: RTV KIM

Proslavljeni vaterpolista Nikola Rađen, zajedno sa članovima Akademije sportova "Crvena zvezda", narednih pet dana radiće sa mališanima sa centralnog Kosova.

"Došli smo na ideju da pokrenemo Akademiju sportova 'Crvena zvezda' i da ovo leto bude radno za nas. Jako smo ponosni i zadovoljni što imamo priliku da budemo u Gračanici i da radimo sa ovoliko mališana. Njih stotinak imaće priliku da u narednih pet dana uči tehnike plivanja i vaterpola, razdvojićemo ih u dve grupe, na starije i mlađe... Svako dete imaće pravilan tretman i pažnju trenera koji rade ovde u kampu", kazao je Rađen.

On dodaje da svako dete ima pravo da se bavi sportom i da će im u narednih pet dana kroz ovu školu to omogućiti.

"Ovde smo došli da se svakom detetu posvetimo i damo priliku da jednog dana bude šampion - da zaigra vaterpolo ili da zapliva. Mislim da svako dete zaslužuje priliku, to je naša ideja i ono čime želimo da se bavimo".

Cilj škole plivanja i vaterpola je da postane tradicija u Gračanici i da se svakog leta organizuju treninzi na bazenu "Hacijenda", ukoliko uslovi to budu omogućavali.

"Dogovor je da svako leto dolazimo ovde i radimo sa mališanima, zimi da mališani iz Gračanice dolaze u Beograd, gde će takođe raditi školu vaterpola i plivanja", kazao je Rađen.

Treneri napominju da su kod dece prepoznali potencijal.

"Vidi se da deca imaju potencijala, ali videćemo kako se snalaze, koliko i šta znaju... Vidimo da se lepo igraju sa loptom, znaju neke osnove, a mi ćemo to malo da doradimo“, naveo je koordinator Akademije vodenih sportova "Crvene zvezde", Aleksandar Milojević.

Mališani će biti raspoređeni u dve grupe, na plivače i neplivače, ali i po starosnoj kategoriji, od 7 do 12 i od 13 do 17 godina.

Oni su bili vidno raspoloženi i srećni zbog početka škole, ali i zbog činjenice da će ih u narednih nekoliko dana trenirati Nikola Rađen.

„Mislim da ću da naučim dobro da plivam“, rekla je Petra Popović.

„Očekujem da naučim da igram vaterpolo. Moj omiljeni igrač je Aleksandar Šapić“, kazala je Vasilija Ristić.

„Srećan sam zbog ove škole, znam da plivam i volim vaterpolo. Moj omiljeni igrač je moj brat“, kazao je Đorđe Dimić.

„Jako sam srećna što se otvorila ova škola i što će da nas uči Nikola Rađen, jako ga volim i ponekad gledam vaterpolo“, rekla je Tara Dimitrijević.

Prvom treningu prisustvovao je i gradonačelnik Gračanice, Srđan Popović, koji je najavio da će ovakvih aktivnosti biti i u budućnosti.

„Veoma mi je drago da se ovoliko dece prijavilo. Mislim da će ovo mnogo značiti našoj deci, a mogu da obećam da ćemo ovakve aktivnosti organizovati i u budućnosti“, rekao je Popović i zahvalio se Nikoli Rađenu na organizaciji.

Po završetku škole, u nedelju uveče biće odigrana utakmica, gde će svi učesnici kampa i škole imati prilike da pokažu stečene veštine tokom petodnevne škole plivanja i vaterpola.
Tagovi: GračanicaDecaVaterpolo

Povezane vesti