sport19:25 | 03.01.2022Izvor: Radio Kontakt Plus

Inside the games: IAAF "ne očekuje probleme" sa učešćem kosovskih atletičara na prvenstvu u BeograduMeđunarodna asocijacija atletskih federacija (IAAF) navela je da "ne očekuje nikakve probleme" kada je u pitanju učešće kosovskih atletičara na Svetskom prvenstvu u dvorani u Beogradu koje bi trebalo da se održi marta ove godine, piše portal insidethegame.com. 

inside-the-games-iaaf-ne-ocekuje-probleme-sa-ucescem-kosovskih-atleticara-na-svetskom-prvenstvu-u-beogradu

Foto: Foto: Inside the games

Svetsko prvenstvo u atletici u dvorani trebalo bi da se održi u Beogradu od 18. do 20. marta 2022. godine. 

Na pitanje Insidethegames-a da li je IAAF dobio uveravanja da će Kosovu biti dozvoljeno da se takmiči na tom događaju, naveli su da su "uvereni da neće biti problema".

„To je uslov da se bude domaćin, tako da ne očekujemo nikakve probleme“, naveli su iz ove sportske međunarodne organizacije za Inside the games. 

Ovaj portal podseća i na pismo upozorenja koje je usledilo nakon otkazivanje Svetskog ekipnog prvenstva u skvošu za muškarce u Maleziji, a posle odbijanja zemlje domaćina da izda vize izraelskim sportistima. U istom pismu, koje je objavio Džerusalim post, podseća se i na to da kosovski muški bokserski tim nije mogao da učestvuje na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu u Beogradu. 

"MOK je saopštio da planira da sarađuje sa nacionalnim olimpijskim komitetima Malezije i Srbije na pronalaženju dugoročnog rešenja sa njihovim vladama, 'u suprotnom, takve zemlje bi, nažalost, isključile sebe iz prava da budu domaćini međunarodnih sportskih događaja do svih neophodna uveravanja se mogu dobiti i poštovati'" - naveo je Džerusalim post. 

"MOK je zapretio da će sprečiti ove zemlje i druge koje krše Olimpijsku povelju da budu domaćini velikih događaja ukoliko ne prekinu svoju politiku" - dodaje Inside the games. 

Beograd je dobio pravo domaćina Svetskog prvenstva u atletici u dvorani 2022. - 2019. godine, i to će biti prva manifestacija Svetske atletske serije koja se održava u Srbiji. U Štark areni je prethodno održano Evropsko prvenstvo u dvorani 2017. godine - podseća isti portal. 
Tagovi: KosovoSrbijaAtletika

Povezane vesti