vesti15:03, 14.09.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Istrefi: Prekid vodosnabdevanja u severnom delu Mitrovice zbog dugovanjaZbog neizmirenih dugovanja na ime utrošene vode, građani severnog dela Mitrovice danas od 10 sati ostali su bez vodosnabdevanja, potvrdio je Kontakt Plus radiju tehnički direktor regionalnog vodovoda u Južnoj Mitrovici, Kadri Istrefi.

istrefi-prekid-vodosnabdevanja-u-severnom-delu-mitrovice-zbog-dugovanja

Foto: Radio Kontakt Plus

Prema njegovim rečima, ukupan dug u ovom trenutku iznosi nešto više od 15 miliona evra, te da su na ovaj korak bili primorani zbog neizmirenih dugovanja.

“Mi hoćemo da neko preuzme odgovornost za to. Imamo vodomer u severnom delu Mitrovice, i mi imamo veliku potrošnju i to neko mora da plati. Južna strana grada plaća, severna ne. Ne mora narod da plati, ali neka institucija da, npr. opštinski organi. Pre nedelju dana smo najavili predstavnicima vaše opštine da ćemo 14. septembra, zbog neizmirenih dugovanja, obustaviti vodosnabdevanje i niko nam se do danas nije javio“, tvrdi Istrefi.

On ističe da je u međuvremenu postignut usmeni dogovor između regionalnog vodovoda u Južnoj Mitrovici, kosovske vlade i čelnika opštine Severna Mitrovica, gde je dogovoreno da će voda danas biti puštena. 

Istrefi takođe navodi da će naknado biti preciziran rok za izmirivanje dugovanja, te da ukoliko se isti ne bude poštovao, ponovo će biti prinuđeni da obustave isporuku vode. 

„Nije etički voda da se isključuje, ali smo mi primorani na to“, zaključio je Istrefi.

Kako je najavio, stabilizacija vodosnabdevanja, očekuje se za pola sata.

Sa druge strane, ranije danas, direktor JP Vodovod “Ibar” Miodrag Ralić izjavio je Kontakt Plus radiju da je vodonabdevanje u severnom delu Mitrovice obustavljeno zbog havarije.


Tagovi: VodaVodovodMitrovica