Kosovska Mitrovica: Nagrađeni najuspešniji sportisti i klubovi tokom 2022. godine

Nagrađeni su sportisti i klubovi iz Kosovske Mitrovice, koji su bili najuspešniji tokom 2022. godine.
Image

Ceremonija dodele nagrada održana je u Mitrovačkom dvoru, a događaj je organizovala Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge.

Predsednik Privremenog opštinskog organa, Aleksandar Spirić, kazao je da su nagrađeni svi pojedinci i kolektivi koji su postizali zapažene rezultate na takmičenjima širom Srbije, Balkana i sveta.

„Mi kao lokalna samouprava nastavićemo da ulažemo trud i finansije u osnaživanje sporta i promovisanje zdravog stila života. Svoje klubove, grad i državu predstavljate na najbolji mogući način osvajanjem medalja i veliko vam hvala na tome“, dodao je Spirić.

Foto: Radio Kontakt Plus

Za najboljeg sportistu u 2022. godini proglašen je Jovan Denović iz atletskog kluba „Trepča“, koji je član reprezentacije Srbije i osvajač brojnih medalja na prestižnim takmičenjima širom naše zemlje.

„Trudiću se da iz dana u dan radim jače i više, obećavam da ću osvojiti još mnogo medalja za svoj klub i grad“, rekao je Denović.

Najbolja sportistkinja je Nada Petronić, članica KBK „Kosovska Mitrovica“ i aktuelna svetska šampionka.

„Zaslužila sam to, mnogo odricanja je bilo potrebno da bih došla do ove nagrade. Svaki trud se isplati”, kratko je kazala Petronić.

Andrea Jokić iz ŽOK „Kosovska Mitrovica“ je najbolja mlada sportistkinja. Ona je tokom prošle godine postala deo našeg državnog tima.

Za najboljeg mladog sportistu proglašen je Dušan Radenković iz boks kluba „Knez Lazar“, koji je reprezentativac i prvak Srbije u svojoj kategoriji.

Slaviši Košaninu pripala je nagrada za najboljeg sportistu sa invaliditetom.

Foto: Radio Kontakt Plus

Plaketa za najboljeg sportskog stručnjaka pripala je Marku Božoviću, treneru KBK „028“ i članu stručnog štaba reprezentacije Srbije.

Za najboljeg sportskog novinara tokom protekle godine proglašen je Srđan Košanin – lice Radio Kosovske Mitrovice.

Nagrada za sportskog funkcionera dodeljena je predsedniku Fudbalskog saveza Kosova i Metohije, Igoru Uljareviću.

U ruke predsednika Asocijacije „Sport za sve“, Predraga Lalića, otišla je nagrada za rekreativni sport.

Priznanjem za dugogodišnji doprinos u stvaranju sportista i obrazovanju učenika u Kosovskoj Mitrovici – nagrađeni su Šerif Krivošić, Zdravka Bošković i Rade Stanković.

Foto: Radio Kontakt Plus

Nagrađeni su i najbolji muški i ženski sportski kolektivi u 2022. godini, a to su KBK „Kosovska Mitrovica“ i ŽOK „Kosovska Mitrovica“.

Šahovski klub klub „Trepča“ osvojio je nagradu za afirmaciju sporta.

Nagradu za postignute rezultate tokom prošle godine dele AK „Trepča“, OKK „Kosovska Mitrovica“ i Opštinska organizacija sportskih ribolovaca „Ibar“.

Prema mišljenju žirija, OFK „Dif“ je najbolje promovisao Opštinu Kosovska Mitrovica.

Za uspešan dugogodišnji rad nagrađeni su i fudbalski klubovi „Rudar“ i „Trepča“.

Nagrade za doprinos u razvoju sporta i organizovanju takmičenja, dodeljene su Kliničko-bolničkom centru Kosovska Mitrovica, mitrovičkoj Hali sportova i Institutu za ženski sport „Marina Maljković“.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.