sport14:10 | 24.01.2023Izvor: Radio Kontakt Plus

Kosovska Mitrovica: Uručeni ugovori sportskim klubovimaSportskim klubovima sa teritorije opštine Kosovska Mitrovica, danas je uručeno ukupno 27 ugovora o sufinansiranju.

kosovska-mitrovica-uruceni-ugovori-sportskim-klubovima

Foto: Kontakt Plus radio

Privremeni opštinski organ je u tu svrhu, ove godine, preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Ustanovi za sport, omladinu i specijalizovane usluge obezbedio nešto veći iznos u odnosu na prethodnu.

Radi se o 17 i po miliona dinara, od čega je 15 i po opredeljeno za sportske klubove, a dva miliona za kulturno-umetničko društvo “Kosovski božur”.

Ugovore je dodelio predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić, poručivši da je svako ko ima nameru da promoviše, pomaže i osnažuje ovdašnju omladinu, dobrodošao.

“Imajući u vidu sve poteškoće na koje nailazimo i u kakvim uslovima funkcionišemo, jako smo ponosni na zavidne rezultate koje deca ostvaruju. Želimo da afirmacija sporta u ovoj godini bude mnogo veća. Ustanova za sport može i više i bolje da radi, ali to ćemo da radimo svi zajedno u narednom periodu. Mislim da ima dosta potencijala i mogućnosti, mnogo bitnih i važnih manifestacija, jer gradu dugujemo svi da i sportska, a i kulturna dešavanja budu prisutna u što većem broju”, naveo je Spirić.

Ujedno je izrazio očekivanje da će u ovoj godini, uz pomoć raznih donatora i države Srbije, obezbediti i opremu za klubove.

Direktor Ustanove za sport, omladinu i specijalizovane usluge, Petar Trajković, precizirao je da je projektom za 2023. godinu obuhvaćeno 1.600 sportista, 76 trenera i stručnih radnika, kroz 78 liga, turnira i manifestacija.

“Sredstva od prošle godine na veoma korektan način ste opravdali vašim postojanjem, činjenjem i takmičenjima. Imamo tu i svetskih, evropskih i balkanskih prvaka. Mnogi sportisti su postali reprezentativci države Srbije i to je na ponos našeg grada i svih nas”, podvukao je Trajković. 

Među dobitnicima ugovora su klubovi koji dolaze iz različitih sportova – kik-boksa, karatea, odbojke, fudbala, košarke, atletike, ribolova, šaha itd.

Tagovi: MitrovicaSport

Povezane vesti