sport00:17 | 12.07.2021Izvor: Mozzart Sport

"Mamma Mia!"Italija je prvak Evrope u fudbalu! Po drugi put u istoriji Azuri su kontinentalni prvaci, a Englezi će još morati da čekaju na svoju prvu evropsku titulu. Ostaje im da pričaju o 1966. godini i svetskoj tituli...

mamma-mia

Foto: twitter.com/EURO2020

Nakon 90 minuta meča koji je odigran na stadionu Vembli u Londonu, rezultat je bio 1:1. Golove su postigli Šo u drugom i Bonući u 67. minutu utakmice.

Posle produžetaka i engleske prednosti od jednog gola nakon druge serije penala, Italija je preokrenula zahvaljujući golmanu Donarumi, Englezi su promašili tri penala zaredom i titula se seli na Apenine.

Italijani su sjajno igrali tokom čitavog prvenstva i mogu se zaista nazvati najboljim fudbalerima Evrope.

Englezima ostaje da žale zato što su propustili jedinstvenu priliku i što su izabrali antifudbal. Italijani su pobedu zaslužili i bez penala. Ali je možda na kraju ovako i slađe...

Gubili su Azuri od drugog minuta, pa su gubili na penal seriji prosle promašaja Belotija, sve su stigli i na kraju prestigli...

Šampion Evrope je postala ekipa koja ne zna poraz već 34 meča, koju je večito osporavani Roberto Manćini digao iz pepela i koja je igrala sjajan fudbal na ovom prvenstvu.

Izbacila je Italija strašne timove poput Belgije i Španije, a na kraju skinula skalp i domaćinu, koji je imao brojne privilegije na ovom čudnom turniru i sve mu se nekako "nameštalo" da osvoji toliko željenu titulu.

Mnoge fudbalske tradicije i stilovi su se okrenuli na ovom prvenstvu i u finalu.

Sautgejtova Engleska je bila fanatično posvećena defanzivi tokom celog turnira, a Manćinijeva Italija je igrala lep fudbal i nadigravala se više nego mnoge italijanske generacije pre nje.

"It's coming to Rome!"
Tagovi: FudbalItalija

Povezane vesti

srebro-za-ofk-dif-na-turniru-u-doboju

Srebro za OFK "Dif" na turniru u Doboju

sport | 10:52 | 26.06.2022.

ofk-dif-sampionski-kroz-apatin

OFK DIF šampionski kroz Apatin

sport | 10:46 | 12.06.2022.