sport12:51, 21.04.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

Mitrovica: Početak rada teretane u Sportskoj hali očekuje se u junuU okviru Sportske hale u Kosovskoj Mitrovici početkom juna očekuje se da počne sa radom teretana čije opremanje treba da počne u narednih mesec dana.

mitrovica-pocetak-rada-teretane-u-sportskoj-hali-ocekuje-se-pocetkom-juna

Foto: Radio Kontakt Plus

Direktor Sportske hale Goran Kovač kaže za Radio Kontakt Plus da je u pitanju projekat čija je realizacija planirana još pre šest meseci.

“U narednih mesec dana, iskreno se nadam da ćemo krenuti sa opremanjem i da će negde početkom juna, teretana već biti spremna za upotrebu. Tako ćemo zaokružiti sve sportske aktivnosti koje će se dešavati u Sportskoj hali, sportisti će konačno dobiti teretanu i više neće imati potrebe da koriste druge privatne teretane, već će imati sve u našem sportskom objektu”, ističe Kovač.

Prema njegovim rečima, praktično se od danas krenulo sa realizacijom, a cilj je obezbeđivanje kvalitetne opreme.

“Trudićemo se da i teretana bude sa vrhunskim spravama, da to traje, da za naše sportiste sve bude kako treba, kao što je i sama hala opremljena, sa najmodernijim rekvizitima i kvalitetnim parketom”, kaže Kovač.

Prostor određen za teretanu u okviru hale je površine oko 120 m2 i trenutno se koristi kao magacin za odlaganje sportskih rekvizita. 

“I to će biti sasvim dovoljno i zadovoljiće potrebe naših sportista. Sa tim kapacitetom svi sportisti će imati dovoljno vremena da se pripremaju i treniraju svakog dana”, dodaje Kovač.

Teretana će biti na raspolaganju sportskim klubovima, ali i građanima.

O plaćanju članarine još nije bilo reči, dok se sve ne opremi i ne počne sa radom, ali Kovač ističe da će cena biti pristupačna za sve.

“Mi ovde imamo problem sa samoodržavanjem, tako da će verovatno biti neka mala naknada jer moraju da se kupuju dezinfekciona sredstva i slično, ali to neće biti skupo kao u privatnim teretanama, biće dostupno svima sa tog finansijskog aspekta”, napominje Kovač.

Finansiranje kupovine savremenih sprava za vežbanje i opremanje prostorije namenjene za teretanu u Sportskoj hali najavio je ministar za povratak i zajednice u kosovskoj vladi Goran Rakić.

On je juče obišao ovaj sportski objekat sa gradonačelnikom Severne Mitrovce, Milanom Radojevićem, istakavši da je stvaranje uslova za normalno funkcionisanje onih koji žele da se bave sportom, primarna obaveza svih koji su na odgovornim funkcijama, uz obećanje da će on tu obavezu, finasiranjem ovog projekta ispuniti.


Tagovi: Goran RakićMitrovicaSportMilan Radojević