Najmlađi fudbaleri Goraždevca i Velike Hoče odigrali prijateljske mečeve

Prijateljske utakmice u malom fudbalu između najmlađih timova OFK "Omladinac" i FK "Radnički" iz Velike Hoče, odigrane su danas u Goraždevcu.
Image

U popodnevnim časovima, dečake iz Velike Hoče ugostili su vršnjaci iz Goraždevca. Mladi fudbaleri zajedno sa gostima priredili su jednu lepu fudbalsku predstavu i prikazali izuzetan talenat za ovaj sport.

Ovo je prvi put posle mnogo godina da je organizovano odigravanje utakmice u Goraždevcu, rekao je za Radio Goraždevac jedan od inicijatora ovog događaja Vasilije Srbljak.

“Drago mi je što su deca došla ovde kod nas danas. Ovo je prvi put da se ovde održala neka ovakva ozbiljnija utakmica“, rekao je Srbljak.

Stanimir Mavrić, veliki ljubitelj sporta i dugogodišnji fudbaler fudbalskog kluba „Radnički“ iz Velike Hoče, rekao je da je ovo deci drugi put da igraju fudbal van Velike Hoče.

„Deca su prvi put u Goraždevcu, drugi put da gostuju van Velike Hoče. Bili smo prošle nedelje u Gračanici, danas nas evo u Goraždevcu. Vidite koja je radost dece što su uspela da se snađu da dođu da posete vas. Ja bi pre svega zahvalio vama i vašoj deci na gostoprimstvu, vaša deca su lepo ugostila našu decu. Nadam se da će deca iz Goraždevca doći da posete nas u Velikoj Hoči“, izjavio je za Radio Goraždevac trener mališana.

Dečaci iz obe ekipe su srećni što su igrali sa svojim vršnjacima iz drugog mesta jer nemaju baš često priliku da se susreću sa drugom decom i igraju fudbal sa njima.

„Bilo je jako lepo, drago mi je što smo danas ugostili drugare. Voleo bih da se i u budućnosti održavaju ovakve utakmice“, rekao je Vasilije Jandžiković iz Goraždevca.

Mladi fudbaler iz Velike Hoče, Stefan Micić, rekao je da nemaju uslove kao deca iz Goraždevca, ali se oni ipak trude da igraju najbolji fudbal.

“Drago nam je što smo došli kod drugova u Goraždevcu, bilo nam je super. Mi nemamo uslova koliko i vi, ali se trudimo da igramo fudbal“, kazao je mališan iz Velike Hoče.

Po završetku utakmice gde rezultat nije bio u prvom planu, deca su nastavila druženje u porti crkve Rođenja presvete Bogorodice u Goraždevcu.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.