Najmlađi fudbaleri iz Orahovca i Velike Hoče gostovali u Gračanici

Mališani iz Velike Hoče i Orahovca gostovali su u Gračanici gde su odigrali prijateljski meč sa ekipom škole fudbala iz tog mesta.
Image

Tako se nastavila jedna lepa fudbalska priča započeta u proleće ove godine.

Ranije ove godine u Velikoj Hoči su gostovale ekipe iz Goraždevca, a zatim i iz Lapljeg Sela.

Međutim, ovo je prvi put posle mnogo godina da je organizovano gostovanje na koje idu najmlađi fudbaleri iz Orahovca i Velike Hoče.

Inicijator ovih događaja je Stanimir Mavrić, veliki ljubitelj sporta i dugogodišnji fudbaler fudbalskog kluba „Radnički“ iz Velike Hoče. On je sa svojim prijateljima iz Gračanice organizovao ovo druženje kako bi deca pre svega sticala nova prijateljstva, a zatim i razvijala sportski duh.

„Ovo je već treći put kako ove godine organizujemo fudbalske aktivnosti za naše dečake. Dva puta smo imali goste iz drugih delova Kosova i Metohije pa su sada mališani nestrpljivo iščekivali i svaki dan pitali kad ćemo mi da odemo u drugo mesto da igramo. Napokon smo im uslišili želju i u dogovoru sa mojim starim prijateljima iz Gračanice organizovali ovo druženje. Zahvalan sam Kancelariji za zajednice kao i Odeljenju za kulturu, omladinu i sport Opštine Orahovac koje su nam omogućile da odemo na gostovanje u Gračanicu. Posle 22 godine deca iz Orahovca i Velike Hoče otišla su negde van svog mesta da igraju fudbal sa svojim vršnjacima i zbog toga su veoma srećni i već nestrpljivo pitaju kada ćemo ponovo da ih vodimo. Ja se nadam da ćemo češće dobijati sredstva i imati mogućnosti da organizujemo i nastavimo ovu lepu priču. Zahvalan sam domaćinima kao i klincima iz njihove škole fudbala na toploj dobrodišlici”, izjavio je Mavrić za Radio Goraždevac.

Takođe je organizovana i poseta manastiru Gračanica.

Dečaci po povratku nisu krili sreću i zadovoljstvo i ubrzo, pošto su stigli kući, ponovo su izašli napolje da igraju fudbal.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.