sport20:49, 17.10.2020Izvor: RTV Gračanica

Gračanica: Nakon 20 godina održano fudbalsko takmičenje u kategoriji pionira i petlićaNa sportskom kompleksu u Gračanici danas je prvi put nakon 20 godina održano treće kolo fudbalskog prvenstva u kategoriji pionira i petlića u organizaciji Fudbalskog saveza Kosova i Metohije.

nakon-20-godina-u-gracanici-odrzano-fudbalsko-takmicenje-u-kategoriji-pionira-i-petlica

Foto: FB

Ove godine u kategoriji pionira učestvovalo je šest ekipa, a u kategoriji petlića osam.

"Ovo takmičenje je isključivo osmišljeno radi druženja dece sa celog Kosova i Metohije, a sistem takmičenja je napravljen tako da će svaka ekipa po jednom biti domaćin u svom mestu", kazao je predsednik Fudbalskog saveza Kosovskog okruga Nebojša Simić, koji je izrazio zahvalnost opštini Gračanica na pomoći u organizovanju ovog takmičenja.

Ovo je veoma značajan događaj za opštinu Gračanica i mi smo se potrudili da budemo dobri domaćini, kao i uvek do sada, istakao je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.

"Gračanica je uvek bila dobar domaćin i ovog puta smo se potrudili da se deca osećaju kako kod svoje kuće. Ugostili smo 14 fudbalskih ekipa sa cele teritorije Kosova i Metohije. Danas je dan za druženje i želeo bih da čestitam organizatorima i Fudbalskom savezu KiM na organizaciji ovog predivnog događaja i drago mi je što su prvi put odabrali našu opštinu za održavanje ovog takmičenja", naglasio je Popović.

"Prvi put nakon 20 godina ovo takmičenje se održava u Gračanici i to je za našu decu veoma značajan događaj jer se deca lepo druže", rekao je Anis Idrizović ispred Fudbalskog kluba "Rudar" Kosovska Mitrovica.  

"I za nas je ovaj događaj veoma značajan jer se posle 20 godina neko setio da organizuje ligu i za decu, ne samo za seniore jer smo im ovim događajem dali priliku da se pokažu u takmičenju", istakao je Miroslav Cvetković, predstavnik FK "Sveta Srbija" iz Pasjana.

Prvo kolo ovog prvenstva odigrano je u Leposaviću, drugo u Ropotovu, treće danas u Gračanici, a četvrto će naredne nedelje biti održano u Zubinom Potoku.


Tagovi: GračanicaSport