sport18:31, 11.07.2021Izvor: Mozzart Sport

Novak Đoković je šesti put šampion Vimbldona!Novak Đoković je savladavši Matea Beretinija sa 3:1 u setovima, osvojio Vimbldon po šesti put u karijeri i tako stigao do jubilarnog dvadesetog grend slema u karijeri.

novak-dokovic-je-sesti-put-sampion-vimbldona

Foto: twitter.com/atptour

Rafael Nadal i Rodžer Federer više ne mogu da kažu da imaju više osvojenih grend slemova od Novaka Đokovića. Sada je rezultat 20:20:20!

Svojim gestovima tokom meča, Novak je svima na tribinama, ali i kritičarima, poslao jasnu poruku - “Da vas čujem sada?!”. Nemaju više nijedan argument u rukama...

Nole je osvajanjem Vimbldona po šesti put u karijeri, obezbedio sebi takvu poziciju da je skoro nemoguće, gledajući brojke i činjenice, ne nazvati ga barem u ovom momentu - najboljim teniserom svih vremena.

Đoković ima sve osvojene Masterse, za razliku od Federera i Nadala... Bolji je u međusobnom duelu od obojice, osvojio je jedini sve grend slemove po dva puta, zaradio je više novca, najduže u istoriji je po broju sedmica na prvom mestu...

Sada je poravnat sa protivnicima u grend slemovima, a kako igra Đoković deluje da će ih brzo "prešišati"...

Kada bi sva trojica u ovom momentu prestala da igraju tenis, jasno je ko bi se zvao najboljim u istoriji. I sve govori da će tako i biti kada sva trojica okače reket o klin.

Rodžer je pri kraju karijere, pitanje je koliko će Rafa moći da prati srpsku mašinu...

Treći grend slem zaredom!

Može na betonu, može na šljaci, može na travi. Može svuda, u svim okolnostima, protiv bilo koga. Jer on je Novak Đoković!

ISTORIJA!
Tagovi: Novak Đoković

Povezane vesti