vesti19:58 | 12.01.2022Izvor: Radio Kontakt Plus

CBK najavila: Od 1. marta na vozilima na Kosovu registracione nalepniceOd 1. marta na Kosovu bi trebalo da počne postavljanje nalepnica na motorna vozila kako bi se lakše utvrdilo da li prometuju kao legalno registrovana i osigurana - saopštila je kosovska centralna banka.

od-1-marta-najavljen

Foto: Foto: Internet

"Od 1. marta 2022. godine planirano je da počne puna implementacija projekta" - naveli su iz kosovske centralne banke.

"Od ovog datuma pripadnici osiguranja KBO-a imaće ovlašćenje za postavljanje nalepnica na motorna vozila, prilikom njihovog osiguravanja u centrima za registraciju vozila" - dodaje se u saopštenju. 

Realizacija projekta postavljanja nalepnica ima za cilj smanjenje broja neosiguranih/neregistrovanih motornih vozila u drumskom saobraćaju, kao jednog od neophodnih preduslova za članstvo u organizaciji Saveta biroa u Briselu ili pronalaženje alternativnih rešenja za slobodan promet - objašnjavaju iz centralne banke.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova i Kosovska policija, u okviru zakonskih nadležnosti koje imaju po zakonu, proveravaće urednost relevantne dokumentacije motornih vozila u drumskom saobraćaju" - navode takođe. 

Sve finansijske i operativne troškove u vezi sa postavljanjem nalepnica snosiće osiguravači, odnosno Kosovski biro za osiguranje (KBO) kao predstavnik industrije osiguranja na Kosovu, preciziraju, navodeći da kosovski budžet neće imati nikakav finansijski teret u vezi sa postavljanjem nalepnica.
Tagovi: Kosovska policijaKosovo

Povezane vesti