sport19:46, 23.06.2022Izvor: Radio Kontakt Plus

Održane prve “Vidovdanske dečje igre” u Kosovskoj MitroviciDan pre završetka školske godine, dečja graja, navijanje, radovanje, bodrenje i druženje danas su se našli u centru zbivanja u našem gradu, a igre su bile merila spretnosti, umeća i snage. Prve „Vidovdanske dečje igre“ održane su u Kosovskoj Mitrovici, a rezultat je nerešen.

odrzane-prve-vidovdanske-decje-igre-u-kosovskoj-mitrovici

Foto: Kontakt Plus radio

U ovoj svojevrsnoj smotri, učestvovali su đaci 5, 6. i 7. razreda dve centralne osnovne škole u našem gradu – „Branko Radičević“ i „Sveti Sava“.

Kroz sedam igara koje su se bodovale, 48 učenika dalo je sve od sebe da na najbolji mogući način predstave školu iz koje dolaze, što je na kraju dovelo do nerešenog rezultata - 105:105, tako da su svi pobednici.

Organizatori se nadaju da će ova manifestacija prerasti u tradiciju.

„Želimo da u narednim godinama učestvuje što više škola – sa juga i severa Kosova, ali i iz centralne Srbije. Da to bude jedna celodnevna olimpijska manifestacija“, navodi Dušan Radaković ispred Ustanove za sport, omladinu i specijalizovane usluge i dodaje da cilj ove smotre nije pobednik, već dečja radost.

„Glavni cilj je da vidimo osmeh na dečjim licima“, poručuje Radaković.

Danas smo imali priliku da se uverimo u to koliko su ovdašnji osnovci talentovani. Pokazali su, spretnost, sposobnost, borbenost i fer-plej, što nas navodi na to da verujemo da se među njima nalaze budući uspešni sportisti i timski igrači.

Tagovi: ŠkolaMitrovicaSport

Povezane vesti

Najnovije


Rezultati Uživo

livescore