sport14:45, 27.07.2021Izvor: MozzartSport

OI Tokio 2020: Milica Mandić osvojila prvu zlatnu medalju za Srbiju u Japanu!Milica Mandić je osvojila zlatnu medalju u tekvondou, na Olimpijskim igrama u Tokiju! Mandić je u finalu savladala Dabin Li iz Koreje i postala šampionka u kategoriji +67 kilograma.

oi-tokio-2020-milica-mandic-osvojila-prvu-zlatnu-medalju-za-srbiju-u-japanu

Foto: twitter.com/OKSrbije

Konačan rezultat bio je 10:6. Sasvim dovoljno za drugo olimpijsko zlato u karijeri Milice Mandić!

Neverovatan uspeh napravila je Milica, pokazala je da može da se bori protiv različitih škola i da je najbolja kada je to najpotrebnije.

Briljantno je Milica Mandić otvorila duel protiv svetske šampionke. Korejka je menjala stav, pokušavala na razne načine, ali je Milica delovala sjajno.

Prvo je pogodila rivalku u glavu, potom i u oklop. Za veliko vođstvo od 5:0. Defanzivno je sjajno stojala.

Međutim, teško je bilo očekivati da će velika šampionka, kakva je Korejka Dabin Li, praktično bez borbe podići ruke u znak predaje. Bila je sve agresivnija, napadala pomalo i nerezonski.

Prvi poen Korejka je osvojila nakon što je Milica pala na zemlju, nije uvažen ni čelendž trenera Dragana Jovića. Postalo je prilično gusto, pošto je Korejka počela da pogađa i oklop. Uspela je Milica da izdrži do kraja druge runde.

A onda je nastala drama. Činilo se da će Milici viđeno zlato ispasti iz ruku. Na početku treće runde Li je dva puta pogodila Mandić u oklop. Bilo je 6:6 za vrhunac drame.

Ali onda je Mandićeva pokazala šampionsko srce i šampionski karakter. Udarcem rukom došla je do novog vođstva. Koristila je svaku grešku nervozne Korejke, koja je dobila i kazneni poen. Slavlje je moglo da počne...

Ostaće zabeleženo da je Milica Mandić osvojila dva olimpijska zlata.


Tagovi: SrbijaOlimpijske igreTokio