Osnovci iz Leposavića prvaci Srbije u futsalu

Futsaleri Osnovne škole "Leposavić" na Republičkom takmičenju u futsalu osvojili su prvo mesto.
Image

Ovo je jedan od najvećih uspeha škole i generacije dečaka koji se aktivno bave fudbalom, a članovi su i omladinske škole fudbala „Kosmet“ iz Leposavića.

„Ovo je veliki uspeh za našu školu, a za nas igrače puno znači kako bismo dobili veće samopouzdanje. Mi koji igramo fudbal to najbolje znamo, napornim trudom i radom sve može da se postigne, mi smo to dokazali i osvojili smo republičko takmičenje“, rekao je Vasilije Novičić.

Andrej Milanović dodaje da je za sve njih ovo veliki uspeh.

„Ova pobeda meni puno znači, ali i za sve nas je ovo veliki uspeh, zato što smo osvojili prvo mesto i što smo postali prvaci Srbije. Nastaviću da treniram fudbal“, rekao je Milanović.

Da je ovo veliki uspeh za malu sredinu kao što je Leposavić smatra Viktor Vukašinović.

„Veliki uspeh smo ostvarili za školu ali i za jednu ovako malu sredinu, kao što je naš Leposavić. Svi smo srećni i zadovoljni, jer smo osvojili prvo mesto i doneli pehar i zlato“, dodao je Vukašinović.

Trener Nemanja Stevanović ističe da je ovo za devet godina drugi put kako škola osvaja prvo mesto na republičkom takmičenju.

„Zaista veliki uspeh za tako malu sredinu. Ne znam da li u Srbiji postoji škola koja je osvojila dva zlata. To je za učenike veliki uspeh, za školu, našu opštinu, sve nas zajedno. To je jedna zajednica koja lepo funkcioniše“, kazao je Stevanović.

Silvana Magovčević, direktorka škole, rekla je da su svi radosni i sa puno utisaka dočekali šampione.  

„Naša škola je jedna od najvećih škola na teritoriji Kosova i Metohije, beleži uspehe na svim nivoima takmičenja, na opštinskim, okružnim, a evo sada su i na Republičkom takmičenju učenici naše škole osvojili prvo mesto u futsalu. Ovo je veoma važan trenutak za našu školu, sa puno radosti sreće, što možete videti i sami“, dodala je Magovčević.

Dvostruki strelac za OŠ „Leposavić“ bio je Vasilije Novičić, a jedan gol postigao je Uroš Kostović.

U penal seriji strelci su bili Andrej Milanović, Vasilije Novičić i golman Mateja Milojević koji je i odbranio jedan penal.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.