sport11:05, 06.04.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

Pioniri i petlići FS Kosova i Metohije danas odmeravaju snage sa kraljevačkim timom "Kiker"Selekcije Fudbalskog saveza Kosova i Metohije, pioniri i petlići, otputovali su u Kraljevo, gde će danas odigrati prijateljske mečeve sa domaćom ekipom, FK Kiker.

pioniri-i-petlici-fs-kosova-i-metohije-odmerice-snage-sa-kraljevackim-fk-kiker

Foto: Radio Kontakt Plus

Predsednik FS Kosova i Metohije, Igor Uljarević, kaže da je ovo veliki dan za fudbal na ovim prostorima i da mu podršku u radu pružaju čelnici Fudbalskog saveza Srbije.

„Posle 23 godine, konačno smo formirali selekcije u kategorijama pionira i petlića, u kojima su deca iz Ropotova, Pasjana, Gračanice, Leposavića, Mitrovice, Zubinog Potoka... Pozvali smo sve aktivne klubove na KiM da nam pošalju svoju najtalentovaniju decu, koja su danas deo ovih timova. Isto to ćemo raditi u kategoriji kadeta, a plan je da formiramo i selekciju seniora. Moramo da vratimo KiM na fudbalsku mapu Srbije, jer to zaslužujemo pošto imamo dosta talentovane dece“, dodao je Uljarević.

Instruktor u FS Kosova i Metohije, Nikola Radulović, kaže da je odabrao po 22 najtalentovanija dečaka među pionirima i petlićima.

„Od današnje utakmice očekujem pre svega da vidim kako će naši dečaci odigrati, pošto su svi oni prvi put zajedno. Rezultat nam nije bitan. Želimo da se deca pravilno razvijaju i da predstavimo Kosovo i Metohiju na pravi način“, dodaje Radulović.

Mali Veljko Kompirović kaže da se njegov trud na treninzima isplatio, pošto je dobio poziv da zaigra za najbolji tim Kosova i Metohije.

„Poziv u reprezentaciju mi puno znači, jer sam se mnogo trudio. Želim da jednog dana budem deo reprezentacije Srbije“, dodaje Veljko.

Fudbaleri, treneri i rukovodstvo FS KiM okupili su se jutros ispred prostorija Saveza, prošetali gradskim šetalištem, napravili grupnu fotografiju u blizini spomenika knezu Lazaru i uputili se ka Kraljevu, gde će danas odigrati prijateljske mečeve sa FK Kiker.Tagovi: Fudbal