sport16:09, 27.10.2019Izvor: CBS / KoSSev

Prvi polumaraton održan u Zubinom PotokuLjubitelji trčanja su ovog vikenda mogli da odmere snage u opštini Zubin Potok gde je po prvi put održan polumaraton. Staza od 21 kilometra je najvećim delom prolazila kroz ruralne delove ove opštine pa su trkači, osim pokušaja da postignu što bolji rezultat, imali prilike da obiđu i prirodne lepote Ibarskog Kolašina.

prvi-polumaraton-odrzan-u-zubinom-potoku

Foto: Foto: Facebook

Prvo mesto u muškoj kategoriji je osvojio Nikola Saveljić iz Kosovske Mitrovice, dok je drugo mesto osvojio Dalibor Anđelković, a treće Mirko Glibo iz Zubinog Potoka.

U ženskoj konkurenciji se na prvom mestu našla Nevena Arsić, na drugom Biljana Tadić i na trećem, novinarka Ana Marija Ivković, iz Kosovske Mitrovice.

Polumaraton u Zubinom Potoku završilo je juče 62 trkača, od ukupno 107 koji su otpočeli trku.

Prvi Polumaraton Ibarskog Kolašina otvorio je prvak kolašinske i jugoslovenske atletike, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i višestruki šampion, Stevan Vulović.

Nakon polumaratona usledila je i Trka zadovoljstva koja je većim delom okupila najmlađe učesnike.

Organizatori polumaratona su CCU "Svetionik“ i Sportsko – rekreativni centar "Mokra Gora“ u saradnji sa opštinom Zubin Potok i Kancelarijom za Kosovo i Metohiju.


Tagovi: Zubin Potok