vesti22:29, 06.10.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Rakić: SL osvojila svih 10 mandata u Skupštini KosovaPredsednik Srpske liste Goran Rakić, saopštio je večeras da je SL na današnjim vanrednim parlamentarnim izborima osvojila preko 98% glasova u svih 10 opština sa srpskom većinom, a time i svih 10 mandata rezervisanih za srpsku zajednicu u Skupštini Kosova. 

rakic-sl-osvojila-osvojila-svih-10-mandata-u-skupstini-kosova

Foto: Radio Kontakt Plus

Rakić je večeras u obraćanju u centru severnog dela Mitrovice rekao, da su u pitanju preliminarni rezultati, da se može desiti manje procentualno pomeranje, ali da je prema njihovim podacima, SL osvojila svih 10 mandata. 

On je izneo i podatke da je Srpska lista u Severnoj Mitrovici osvojila 98,07% glasova, SLS 0,47%, PKS 0,76% i koalicija "Sloboda" 0,7% glasova.

„Proglašavam pobedu srpskog jedinstva i srpske sloge. Ovo je pokazatelj u koga Srbi veruju, Srbi veruju našoj državi Srbiji, našem predsedniku Aleksandru Vučiću,“ - rekao je Rakić.

Rakić je istakao da SL želi da se zahvali pre svega odgovornim ljudima koji žive na prostoru KiM, koji su kako je rekao, pokazali veliku odgovornost i ozbiljnost i shvatili važnost ovih izbora. 

„Ovi izbori znače bolju budućnost srpskog naroda na KiM, i ne samo Srba već i Goranaca, Bošnjaka, Roma, Aškalija i svih drugih dobronamernih ljudi,“ - dodao je on.

Ocenio je i da je ovo poraz EU, jer kako je rekao, kada EU poziva svoje zemlje članice na jedinstvo, onda je to demokratija, a kada na jedinstvo srpski narod pozivaju Aleksandar Vučić i Srbija, to nije demokratija.

Rakić je uputio zahvalnost državi Srbiji, srpskoj Vladi, a pre svega Aleksandru Vučiću, čiju podršku kako je rekao, uvek imamo.

Takođe je zahvalio i raseljenima koji su prema njegovim rečima, danas došli u velikom broju i glasali.

Podsetimo, danas su na Kosovu održani 7. parlamentarni izbori. Tagovi: MitrovicaKosovoSrpska lista

Najnovije

11:04, 20.03.2020


Rezultati Uživo

livescore