vesti20:12 | 08.01.2022Izvor: Radio Kontakt Plus

Kosovski ministri pozdravili sprovođenje akcije zaplene mašina za "rudarenje" kriptovaluta u LeposavićuMinistarka ekonomije Artane Rizvanoli, izjavila je povodom jutrošnje akcije policije i carine u opštini Leposavić, tokom koje su zaplenjene 272 mašine za "rudarenje" kriptovaluta, da će Kosovo uštedeti 50.000 evra na mesećnom nivou, jer toliko košta struja koju ti uređaji potroše.

rizvanoli-pozdravila-sprovodenje-akcije-na-severu-kosova-murati-masine-za-rudarenje-trosile-struju-kao-500-domacinstava

Foto: Foto: ectigostore.com

Ona je zahvalila predstavnicima svih institucija koji su bili uključeni u akciju na severu Kosova.

"Samo ovom akcijom, poreski obveznici će uštedeti više od 50.000 evra mesečno. Zahvaljujem svim institucijama, posebno Kosovskoj policiji na odličnoj saradnji", napisala je Rizvanoli u objavi društvenoj mreži Facebook.

Kosovski ministar finansija, Hekuran Murati, izjavio je da su mašine za "rudarenje" kriptovaluta zaplenjene u okolini Leposavića trošile struje koliko potroši u proseku 500 domaćinstava.

"Ovi uređaji, ukoliko rade bez prestanka, troše približno 300.000 kW/h električne energije ili kao 500 prosečnih domaćinstava. Prema sadašnjim cenama, to košta od 60.000 do 120.000 evra mesečno. Zato kažemo da ne možemo da priuštimo nelegalno bogaćenje nekih na račun poreskih obveznika", napisao je Murati u objavi na društvenoj mreži Facebook.
Tagovi: LeposavićElektrična energija

Povezane vesti