Kosovska policija: Sprečen pokušaj šverca automobila u Bistrici

Službenici Kosovske policije sprečili su još jedan pokušaj navodnog šverca na severu Kosova, ovoga puta automobila, saopšteno je iz Kosovske policije.
Image

Naime, noćas oko 3 časa, policajci su uočili “sumjivo kretanje” vozila u Donjem Jarinju, nakon čega su, kako se navodi, organizovali “taktički plan” da zaustave vozilo.

Tako su u planinama sela Bistrica uspeli da zaustave pet osoba za koje sumnjaju da su “ilegalnim putevima” ušle na teritoriju Kosova. 

“Zatečeni su u pokušaju da u našu zemlju unesu vozilo, utovareno na prikolicu, izbegavajući carinske obaveze”, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da slučaj vode nadležne policijske jedinice Regionalne pogranične uprave Sever, u saradnji sa pravosudnim organima i carinom.

Podsetimo, juče je policija, u selu Donje Jarinje, zaustavila muškarca srpske nacionalnosti, u čijem je vozilu otkrila navodno švercovanu robu. Osumnjičeni je sproveden u policijsku stanicu u Leposaviću na dalji sudski postupak.

Iz policije poručuju da su pojačali svoje aktivnosti u “sprečavanju kriminalnih radnji uopšte, a posebno krijumčarenja”.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.