sport12:33, 03.07.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

"Sajam sporta u Mitrovici kada epidemiološka situacija to dozvoli"Predstavnici Sportskog saveza Srbije razgovarali su danas sa predsednikom Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandrom Spirićem i najavili održavanje Sajma sporta u ovom gradu.

sajam-sporta-u-mitrovici-kada-epidemioloska-situacija-to-dozvoli

Foto: Radio Kontakt Plus

Goran Marinković, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije, kaže da je dogovoreno nekoliko projekata, a da je realizacija istih planirana za naredni period.

„Kosovo je deo Srbije i Savez ima obavezu da pomaže klubovima na ovom prostoru. Radićemo zajedno na jačanju sporta na području Kosova i Metohije. Postoji ideja da se organizuje mali Sajam sporta u centru ovog grada, naravno, kada epidemiološka situacija to bude dozvolila. Cilj svega toga je da se više dece aktivno uključi u sport“, dodao je Marinković.

Foto: Radio Kontakt Plus

Aleksandar Spirić, predsednik Privremenog opštinskog organa, kaže da je Sportski savez Srbije organizacija koja je veoma značajna za sport i omladinu u Kosovskoj Mitrovici.

„Ovo je dokaz da država Srbija vodi računa o funkcionisanju ovdašnjih klubova, a dodatno osnaživanje istih kroz određene aktivnosti uslediće u narednom periodu. Naš zajednički interes je da mlade afirmišemo, da promovišemo zdrav stil života, a kao opština ćemo nastaviti da finansiramo i pomažemo sve sportske klubove u ovom gradu“, dodao je Spirić.

U okviru opštine Kosovska Mitrovica funkcioniše 28 sportskih klubova.


Tagovi: Aleksandar SpirićKosovo