vesti08:22, 03.12.2019Izvor: Kosovo Online / KoSSev

Slavko Simić novi načelnik Kosovsko-mitrovačkog upravnog okrugaNa sednici Vlade Srbije 28. novembra Slavko Simić postavljen je za načelnika Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga na predlog ministra državne uprave i lokalne samouprave Branka Ružića i direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

slavko-simic-novi-nacelnik-kosovsko-mitrovackog-upravnog-okruga

Foto: Radio Kontakt Plus

“Dobio sam snažnu podršku i poverenje od Vlade Republike Srbije, ali i veliku odgovornost da uspostavim koordinisani rad sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju, resornim ministarstvom, lokalnim samoupravama na teritoriji okruga i inspekcijskim službama” izjavio je Simić za Kosovo Online.

Naglasio je da će da mu primarni cilj i zadatak na poziciji načelnika biti jačanje i sprovođenje državne politike, zaštita državne imovine i nastavak borbe za nesmetani rad i funkcionisanje institucija Republike Srbije na teritoriji Kosova i Metohije, kao i obezbeđivanje osnovnih preduslova za realizaciju infrastrukturnog, ekonomskog i poljoprivrednog razvoja opšina Kosovskomitrovačkog upravnog okruga.

Sa druge strane, portal KoSSev prenosi da je ovo druga državna funkcija u srpskom sistemu na koju je Simić imenovan. Prethodno je, prema pisanju Insajdera, Simić imenovan i u Savet Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje.

Slavko Simić, poslanik Srpske liste u prošlom i budućem sazivu kosovske Skupštine, na mestu načelnika Okruga zamenio je Vasu Jelića (68), koji je otišao u penziju.


Tagovi: Srpska lista