Srpska lista: Građani u srpskim opštinama isključivo zainteresovani za ZSO, a ne za Кurtijeve igrokaze

"Nastavlja se eskalacija situacije na terenu sa ciljem produbljivanja krize i izazivanja tenzija na Кosovu i Metohiji, nasuprot zahtevima srpskog naroda, EU i SAD-a."
Image
Foto: Kontakt Plus

Ovo je reakcija Srpske liste nakon što su odbornici u Skupštini opština Leposavić i Zubin Potok glasali za pripajanje Asocijaciji kosovskih opština.

Кao i u slučaju Opštine Severna Mitrovica i ova odluka „nije doneta u interesu građana Leposavića i Zubinog Potoka i smatra se ništavnom od strane svih građana“, navode iz Srpske liste.

„Podsećamo još jednom, Srbi i ostali građani u srpskim opštinama, su isključivo zainteresovani za formiranje i članstvo u Zajednici srpskih opština, koja treba da bude krovna organizacija za zaštitu kolektivnih i pojedinačnih prava Srba i drugih zajednica, a ne za Кurtijeve igrokaze i igre koje imaju za cilj nastavak eskalacije, progon Srba i konflikte“, zaključuje se u saopštenju.

Podsetimo, Skupštine opština Leposavić i Zubin Potok glasale danas za pripajanje Asocijaciji kosovskih opština. To je saopštio potpredsednik Samoopredeljenja u Mitrovici, Aljban Uka.

SO Leposavić i Zubin Potok glasale za pripajanje Asocijaciji kosovskih opština


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.