Supertalentovana Angelina Topić osvojila bronzu na prvenstvu Evrope

Angelina Topić osvojila je bronzanu medalju u skoku uvis na Evropskom prvenstvu u Minhenu, preskočivši visinu od 1,93 metra. Zlato je pripalo Ukrajinki Jaroslavi Mahučih, koja se zaustavila na ...
Image

Svih 12 učesnica finala je uspelo da prebrodi visinu od 186, a zatim je usledila seča na 190 centimetara.

Marija Vuković i Agelina Topić su iz prvog pokušaja uspeli da prelete preko 190, ali se spisak atletičarki koje su ostale u igri za pobedničko postolje, smanjio sa 12 na 8, a među njima je bila i Lia Apostolovski iz Slovenije.

Bilo je jasno da počinje rasplet i da sledi borba do poslednjih atoma snage za medalje, a da će nijanse odlučiti o tome ko će se dokopati pobedničkog postolja.

Marija Vuković je iz prvog pokušaja preletela preko 193 i bilo je jasno da je jako blizu medalje, a odmah za njom, preko 193 je preletela i Angelina Topić.

Ostalo je da se vidi koliko će atletičarki nastaviti borbu za medalju. Posle visine od 193 centimetra, ostalo ih je pet, bez Lije Apostolovski.

Usledila je borba na visini od 195 centimetara. Jaroslava Mahučik iz Ukrajine, koja je propustila visinu od 193, uspela je jedina iz provog pokušaja da preleti preko 195.

Marija Vuković nije uspela ni iz drugog pokušaja da preskoči 195, a nije ni Angelina Topić.

Ostala im je još jedna prilika, ali su i dalje bile u borbi za medalju.

Marija Vuković je iskoristila poslednju priliku, nastavila je borbu za tron, dok je Angelina Topić osvojila bronzanu medalju.

N1


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.