Svečani doček svetske šampionke Nade Petronić: Pratite svoje snove i verujte u sebe

Svečani doček Nade Petronić, koja je svojim sugrađanima, ali i kik-boks reprezentaciji Srbije donela zlatnu medalju sa Svetskog juniorskog prvenstva u Italiji, organizovan je danas u Mitrovačkom dvoru.
Image

Nada Petronić, učenica Medicinske škole sa domom učenika, aktuelni je prvak Balkana, Evrope, centralne Srbije, a sada se može pohvaliti i svetskim zlatom.

Svetska juniorska šampionka i član kik-boks kluba “Kosovska Mitrovica”, biranim rečima obratila se okupljenima i zahvalila na podršci koju je dobila, poručivši vršnjacima da veruju u sebe.

“Pratite svoje snove i verujte u sebe. Ja sam verovala u sebe i ostvarila sam svoj san. Sa velikom željom i verom u Boga, uspećete u svemu i ostvarićete vaše snove”, poručila je ova sedamnaestogodišnjakinja.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić, naveo je da je Nada ponos i budućnost našeg grada, ali i čitave Srbije.

“Nada je pokazala da upravo znanjem, sportom i igrom možemo da pobeđujemo. Ona nam je pokazala na koji način to može da se ostvari”, istakao je Spirić.

Mladim sportistima i trenerima poručio je da treba se zalažu za prave vrednosti, kao što to čini Nada, zajedno sa svojim klubom.

“Naš zadatak je pobeda, a pobeda ste vi, draga deco. Ponosni ste što u Kosovskoj Mitrovici odrastate i sa Nadom i sa ostalim imenima kao što je Natalija Savić Čupka”, rekao je Spirić.

Prošle godine Nada je proglašena za najmlađeg sportistu grada, podsetio je direktor Ustanove za sport, omladinu i specijalizovane usluge, Petar Trajković.

On je dodao da ova mlada sportistkinja permanentno nastavlja svoj uspon.

“Uspeh ne dolazi preko noći, radi se godinama naporno i teško. To Nada najbolje zna, ali za ovakve trenutke svi mi živimo i ponosni smo, ne samo kao grad Kosovska Mitrovica, nego i kao država.”

Ponosan na Nadu danas je i njen trener, Milun Milenković, koji je sa njom vredno i marljivo radio.

Najavio je da će se u narednom periodu posvetiti pripremama za Olimpijadu.

“Trudićemo se, treniraćemo. Pošto je kik-boks sada olimpijski sport, nadamo se da će nekad, ako Bog da, postati i olimpijski prvak. Naš klub je do sada osvojio razne uspehe i priznanja. Naše najveće odličje i ponos našeg kluba, sada jeste Nada pre svega”, poručio je Milenković.

Kik-bokserka Nada Petronić osvojila je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu koje je održano u Italiji.

Ona se borila u kategoriji +70kg u disciplini „low kick“, a u finalu je savladala protivnicu iz Bugarske.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.