sport15:07 | 10.06.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

FK "Trepča" završio sezonu na petom mestu, cilj viši rangFudbalski klub "Trepča" iz Kosovske Mitrovice, takmičio se ove sezone u Srpskoj ligi Zapad i zauzeo peto mesto na tabeli. Najavljuju napad na viši rang takmičenja.

trepca-zavrsila-sezonu-na-petom-mestu-cilja-visi-rang

Foto: Radio Kontakt Plus

Iako su mitrovički fudbaleri na početku sezone ciljali bolji plasman, to se nije desilo.

Međutim, kako ističu u klubu, zadovoljni su rezultatima jer su se susreli sa određenim poteškoćama, koje su uticale na ovakav konačan ishod.

Nakon odigrane 34 utakmice "Trepča" je zabeležila 14 pobeda, 13 remija i sedam poraza. 

To je najbolji rezultat FK "Trepča" u poslednjih 35 godina rada.

„To mesto možda nije adekvatno igrama koje je pružila ‘Trepča’. Treće mesto nam je bio cilj u drugom delu sezone i bilo nam je veoma blizu. Maltene poslednje kolo je odlučivalo o tom mestu. Nažalost, izgubili smo u Smederevu i ostali na petom mestu“, objašnjava sportski direktor FK "Trepča", Bojan Jakšić.

Dodaje da je prvenstvo trajalo veoma dugo, usled povećanja broja klubova u ligi.

„Samim tim, došlo je i do povećanja nekih troškova, a i do pada samog kvaliteta takmičenja. Raduje nas vest da će u sledećoj sezoni biti manje klubova - 16.“

Cilj kluba na početku prethodne sezone bio je osvajanje prvog mesta na tabeli.

Međutim, tako nešto nije bilo moguće postići iz više razloga.

Jedan od problema jeste odluka Prištine da zabrani klubovima iz Srbije takmičenje na teritoriji Kosova i Metohije.

„Skoro sve utakmice smo morali da igramo u Raški, što je dovelo do toga da rezultati ne bude očekivani. Svi znamo kako je to kad klub nema podršku sa tribina, a takođe nismo imali ni tzv. domaćinsko suđenje, koje je uobičajeno za klubove koji igraju kod kuće.“

Drugi razlog svakako je nepovoljna epidemijska situacija, izazvana virusom korona. 

„To nije nikakvo opravdanje za naše rezultat, jer su i druge ekipe bile u važnim utakmicama bez određenog broja igrača“, iskren je Jakšić.

Šef stručnog štaba, Dalibor Kurćubić, ekipu je preuzeo 1. marta, neposredno pred početak drugog dela sezone.

Kaže da je bio upoznat sa velikim brojem igrača mitrovičkog kluba i njihovim kvalitetom, budući da je prethodno trenirao Mokru Goru iz Zubinog Potoka.

„Zatekao sam dosta dobro pripremljenu, kvalitetnu ekipu. Na početku drugog dela sezone imali smo dobre rezultate, a kako je sezona odmicala, tako smo poboljšavali igru. Međutim, zbog nedostatka većeg fonda igrača, sezonu nismo završili kako smo želeli. Zadovoljni smo kako smo kao tim izgledali, prevashodno zato što smo afirmisali nekoliko mladih igrača koji su na ’skeneru’ nekoliko klubova iz Superlige Srbije.“

Što se tiče predstojeće sezone, Trepča ima najviše ambicije - osvajanje prvog mesta. 

Najavljuje se rekonstrukciju tima, a akcenat će biti na mladim igračima.

„Zadnje tri sezone držali smo ekipu na okupu, ali dolazi do smene generacija. Dolaze mladi igrači, tako da će biti ozbiljan ’rez’ koji se tiče igračkog kadra“, ističe Jakšić.

Klub ozbiljno računa na Jokovića, Nikolića, Rakića, kao i na nekolicinu igrača iz kadetske ekipe.

Kada je u pitanju omladinska selekcija, namera kluba je da omladinci budu deo lige Fudbalskog saveza regiona zapadne Srbije.

Iz tog razloga, klub je odlučio da zakaže prozivku za sve dečake rođene u periodu od 2002. do 2006. godine, a koja će biti održana 12. juna u 11h na stadionu u Žitkovcu.

„Očekujemo veliki odziv dečaka i sigurni smo da ćemo uspeti da formiramo i omladinsku sselekcij  Na taj način FK ’Trepča’ pokazuje jasnu strategiju pravljenja sopstvene baze iz koje će kasnije ’crpiti’ dečake koji će jednog dana zaigrati i za seniorski tim“, ističe Dušan Drobac, sekretar FK "Trepča".

Inače, za one koji žele da budu dde mitrovičkog kluba - članarina je besplatna.

„Na deci je da dođu da treniraju fudbal i uživaju u tome“, poručuje Drobac.
Tagovi: FK TrepčaMitrovicaSport

Povezane vesti