sport11:03, 18.11.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Univerzitetska sportska liga startuje danasUniverzitetska sportska liga startuje danas od 13:45h, takmičenjem u futsalu, u sportskoj hali u Mitrovici. U prvom meču novoformirane lige sastaće se timovi Ekonomskog fakulteta i Fakulteta tehničkih nauka. Studenti će se osim u futsalu, takmičiti i u košarci i e-sportovima.

univerzitetska-sportska-liga-startuje-danas

Foto: Radio Kontakt Plus

Nemanja Biševac, student prorektor na prištinskom Univerzitetu, kaže da su zadovoljni odzivom studenata i da samo jedan fakultet nije uspeo da oformi ekipu.

“Takmičiće se 10 ekipa. Učestvuju gotovo svi fakulteti našeg univerziteta. U futsalu učestvuju čak i zaposleni na našem univerzitetu. Što se tiče košarke, takmičenje će odvijati u OŠ ‘Branko Radičević’. Takmičenje u e-sportovima će održati u Studentskom domu br. 6,” - kaže Biševac.

Poziva studente da u velikom broju podrže svoje kolege.

“Očekujemo veliki odziv studenata, kako u okviru takmičenja tako i na tribinama, da podrže svoje kolege. Nadamo se da će sve proći u najboljem redu, bez povreda i neka najbolji pobedi,” - dodaje Biševac.

Osim današnjeg duela timova Ekonomskog fakulteta i Fakulteta tehničkih nauka u futsalu, nakon toga na programu je i meč ekipa Prirodno-matematičkog fakulteta i Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, kao i duel Filozofskog i Pravnog fakulteta.

Univerzitetsku sportsku ligu organizuje Studentski parlament, u saradnji sa Rektoratom, Studentskim centrom, resornim ministarstvom i lokalnom samoupravom.


Tagovi: Univerzitet