sport16:20 | 16.07.2022Izvor: Radio Kontakt Plus

„Uplitanje politike u sport, stonoteniserima sa Kosova zabranjeno da učestvuju na prvenstvu Evrope u Beogradu“Stonoteniserima sa Kosova zabranjeno je da se takmiče na Evropskom prvenstvu za mlade koje se održava u Beogradu, saopšteno je iz prištinskog olimpijskog komiteta.

uplitanje-politike-u-sport-stonoteniserima-sa-kosova-zabranjeno-da-ucestvuju-na-prvenstvu-evrope-u-beogradu

Foto: twitter.com/fppk_kosova

"Srpska politika nastavlja da se meša u sport i to se pokazuje kroz diskriminaciju naših sportista. Našim stonoteniserima uskraćeno je ravnopravno učešće sa ostalim državama na Evropskom prvenstvu u stonom tenisu koje se održava Srbiji", navodi se u saopštenju.

Olimpijski komitet u Prištini osuđuje "akciju mešanja srpske politike u sport", dodaje se u saopštenju.

Iz kosovske stonoteniske federacije apelovali su na Evropsku stonotenisku federaciju (ETTU) da sankcioniše organizatora Evropskog prvenstva - Srbiju.

"Uprkos činjenici da je Kosovo punopravni član ETTU, Srbija je zabranila našim sportistima da učestvuju na Evropskom prvenstvu za mlade. Političko mešanje u sportske aktivnosti se mora osuditi. Pozivamo domaće i međunarodne sportske organizacije da preduzmu konkretne mere u cilju ostvarivanja osnovnog prava naših sportista - učešće na svim takmičenjima", poručili su iz kosovske stonoteniske federacije.
Tagovi: KosovoSrbija

Povezane vesti