sport13:06, 18.06.2022Izvor: Radio Goraždevac

Velika Hoča: Turnir u znak sećanja na Aleksandra Micića, Miroslava Micića i Dejana VečevićaPomenom ispred crkve Svete Ane koji je služio paroh velikohočanski jerej Milan Stojković, meštani Velike Hoče i Orahovca setili su se trojice Velikohočana postradalih 1998. i 1999. godine - Aleksandra Micića, Miroslava Micića i Dejana Večevića.

velika-hoca-turnir-u-znak-secanja-na-aleksandra-micica-miroslava-micica-i-dejana-vecevica

Foto: Radio Goraždevac

U znak sećanja na trojicu svojih srodnika, porodice i prijatelji došli su na ideju da organizuju memorijalni turnir.

Ideju su finansijski podržali Privremeni organ opštine Orahovac i Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Predsednik PO opštine Orahovac, Aleksandar Micić, kazao je da će ovakav vid sećanja postati tradicija.

„Želimo da se i na ovaj način setimo na stradale naše meštane. Sećamo se da je Aleksandar bio prva žrtva u našoj opštini, poginuo je 12. maja 1998. godine, Miroslav je ubijen na prvoj liniji odbrane sela 27.maja 1999., a Dejan je poginuo u napadu NATO bombi na Planeji 1. juna 1999. godine. Drago mi je što je sin Aleksandra Micića došao prvi put u Veliku Hoču i nadam se da će ponovo dolaziti, a žao mi je što sinovi Miroslava Micića nisu mogli da budu sa nama, ali su podržali ideju i obećali da će biti sledeći put kad se usaglasimo oko datuma“, dodaje on.

Na jučerašnjem turniru učestvovalo je šest ekipa. Dve ekipe činila su deca školskog uzrasta i ona su odigrala revijalnu utakmicu, a četiri ekipe su činili omladinci i veterani i to tri iz Velike Hoče i jedna iz Orahovca.

Pomenu i turniru takođe su prisustvovali roditelji Dejana Večevića, kao i njegova braća sa porodicama.

Supruga poginulog Aleksandra Micića je prvi put u Veliku Hoču dovela svog sina koji je rođen po očevoj pogibiji i kojem je nadenula njegovo ime.

Ona se zahvalila svima koji su došli na ideju i organizovali turnir i rekla da sve ovo iznova stvara rane, ali da joj je drago da se ljudi sećaju njenog supruga i njegove žrtve.

„Bila sam u petom mesecu trudnoće kada je moj suprug poginuo. Imala sam već ćerku Tamaru, a sinu, kojeg sam rodila posle Aleksandrove pogibije, dala sam očevo ime. 1999. godine sam podigla spomenik Aleksandru na grobu, i sa decom i deverovom porodicom sa odlaskom naše vojske i policije sa Kosova i Metohije otišla sam iz Velike Hoče. Moj sin Aleksandar je prvi put došao ovde, posetili smo zajedno grob i podigli zastavu da se vijori na jarbolu iznad spomenika. Teško je jer sam izgubila supruga rano, ali imala sam veliku pomoć od MUP-a Srbije i Udruženja poginulih boraca. Posle Aleksandrove pogibije stipendirali su mi decu, pomogli da kupim stan… Pomogli su nam mnogo, ali Aleksandra niko nije mogao da mi vrati“, izjavila je Vesna Micić, supruga Aleksanda Micića, koja sa decom od 1999. godine živi u Kruševcu.

Na turniru je učestvovao i Bojan Dimić koji živi u Ženevi. Pomoćni je trener Švajcarskog superligaša FK "Servete", ali kad god može, on dođe i organizuje druženje sa svojim prijateljima iz Velike Hoče u kojoj su rođeni njegovi roditelji.

Radio Goraždevac
Tagovi: Velika HočaOrahovacSportIn Memoriam

Povezane vesti

Najnovije


Rezultati Uživo

livescore