Eljšani o akciji u Zvečanu: Sumnjamo da se radi o depou za oružje, među oružjem puška i meci NATO kalibra

Novi detalji slučaja u Zvečanu.
Image
Foto: Kontakt Plus

Veća količina oružja i municije, među kojima automatske puške, šaržeri, meci, ručne bombe – pronađeni su danas u mestu Gvozdiće u opštini Zvečan – saopštio je vršilac dužnosti direktora Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani.

Na vanrednoj konferenciji za medije ispred policijske stanice u severnom delu Mitrovice, Eljšani je precizirao detalje jutrošnjeg slučaja.

Do pretresa u Gvozdićima došlo je nakon što je Kosovska policija dobila informacije od Kosovske obaveštajne agencije – pojasnio je Eljšani.

Akcija je počela nešto pre 10 časova, i trajala je oko dva sata, sprovele su je jedinice regiona Sever, u njoj nisu učestvovale specijalne jedinice – naveo je.

„Oružje je pronađeno ne u kući, već u pomoćnom objektu. Sumnjamo da je to mesto bilo depo za oružje“ – kazao je Eljšani.

On je naveo da imaju osumnjičene, ali da oni nisu uhapšeni i da istraga i dalje traje.

Na pitanje novinara je komentarisao izjavu kosovskog ministra unutrašnjih poslova, Dželjalja Svećlja, prema kojoj može da se zaključi da su osumnjičeni srpske nacionalnosti.

Eljšani je ponovio da osumnjičenih ima, ali da ne može da govori o njima, jer je istraga u toku.

„Za nas nije važna nacionalnost, za nas je važno da sklonimo oružje, jer je opasno i za građane“ – kazao je Eljšani.

Na pitanje da li može da se govori o eventualnoj povezanosti prvog slučaja otkrivanja oružja u Zvečanu, krajem juna, i ovog sada, Eljšani je rekao da o tome u ovom trenutku ne može da se govori, podcrtavajući da je istraga u toku.

„Ali videli ste da je među otkrivenim oružjem automatska puška i meci 5.56 – to je NATO kalibar. To je nešto što je interesantno za nas…“ – kazao je Eljšani.

Na konferenciji za medije nije precizirana količina otkrivenog oružja i municije, ali je medijskim ekipama omogućeno da ih u policijskoj stanici snime.

Među onim što je izloženo našli su se bar četiri automatske puške, meci različitog kalibra, lovačka municija, torbe za ličnu zaštitu građana iz vremena SFRJ, noževi, optički nišan uz koji se nalazio i fiskalni račun izdat u Leskovcu, kako je precizirao jedan od inspektora tokom fotografisanja od strane medija, zatim gaze, zavoj… U nastavku pogledajte i fotografije.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.