Obustavljeni radovi na deonici puta od Vidomirića ka Banovom dolu, i dalje bez odgovora ministarstva

Izvođenje radova na jednom delu put od Vidomirića ka Banovom Dolu trenutno je obustavljeno - potvrđeno je za Kontakt plus iz Kosovske policije za region sever.
Image
Foto: Video printscreen iz videa Srpske demokratije

Do obustave radova došlo je posle reakcije Srpske demokratije koja je obišla mesto izvođenja radova i upozorila javnost da se radovi izvode delom preko privatnih poseda, a bez odobrenja građana, odnosno vlasnika.

„Lokalni meštani ni od koga nisu tražili da se ovaj put gradi, da se uništava šuma, preorava zemlja i zato tražimo da svi koji su odgovorni, a ovaj ilegalni čin, odgovaraju pred zakonom“ – rekao je Stefan Veljković ispred Srpske demokratije, potvrđujući da su radovi obustavljeni, kao i da je sanirana ranija šteta na vodovodnoj mreži.

Komandir Kosovske policije za region sever, Veton Eljšani, precizira da su radovi obustavljeni na jednoj deonici puta koja se gradi, a koja prelazi, prema rečima meštana, preko privatnih poseda.

„Razgovarali smo sa ljudima, rekli su nam da su 3-4 parcele preko kojih prolazi put, to je bio postojeći put. Rekli smo u redu, razgovaraćemo još sa njima i sa ministarstvom infrastrukture i da vidimo koliko je dobro da taj put prolazi tu. Pošto ima pitanja ljudi, na toj deonici neće biti radova“, rekao je Eljšani za Kontakt plus.

Iz kosovskog ministarstva infrastrukture se nisu oglašavali, niti su do objavljivanja ove vesti odgovorili na naša jučerašnja pitanja. Ista pitanja smo uputili dan ranije i kosovskoj vladi, ni od njih nije stigao odgovor.

Pročitajte još:

Srpska demokratija: Gradi se put u opštini Zvečan uz uzurpaciju privatne imovine, podnose krivične prijave; ministarstvo bez odgovora na naša pitanja


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.