Jedna žena povređena nakon urušavanja krova na zgradi Opštine Priština​

Jedna ženska osoba povređena je kada je pao materijal sa krova nove zgrade Opštine Priština, javlja Koha.
Image
Foto: Koha

Kosovska policija je potvrdila slučaj i saopštila da je počela rad na rasvetljavanju svih okolnosti.

„Oko 13.00 časova prijavljeno je da je u Prištini povređeno lice od materijala koji je pao sa krova zgrade. Policija je odmah izašla na lice mesta i na osnovu prvih informacija prijavljeno je da je povređena žena, koja je upućena u Klinički centar Kosova kako bi bila medicinski zbrinuta”, javlja Koha.

U Urgentnom centru u Prištini rečeno je da je povređena primljena sa povredama glave i da je u stabilnom stanju.

„Potvrđujemo da se pacijentkinja stara 23 godine nalazi na Urgentnoj klinici, u stabilnom stanju, ali sa teškim povredama. Ekipa Hitne pomoći i dijagnostičke ambulante su obavili neke od neophodnih pregleda i pacijentkinja će biti pod lekarskim nadzorom. Očekuju se dodatni dijagnostički pregledi i ona će biti prebačena na dalje lečenje u Centralnu intenzivnu medicinu”, rekao je portparol Kliničkog centra Kosova Špend Fazliu.

Tužilaštvo je prvobitno pokrenulo istrage o krivičnom delu „izazivanje opšte opasnosti“.

„Povodom ovog slučaja, obaveštavamo vas da je državni tužilac izašao na mesto događaja i zajedno sa nadležnim jedinicama, a po nalogu istih prvobitno su pokrenute istrage u vezi sa krivičnim delom ‘izazivanje opšte opasnosti’. Tužilaštvo je u koordinaciji sa policijom počelo da preduzima sve neophodne istražne radnje u vezi sa ovim slučajem, iz kojeg je, prema dosadašnjim saznanjima, jedno lice (žena) zadobila telesne povrede”, rekla je portparolka Tužilaštva u Prištini Ljaureta Uljaj.

Iz Opštine Priština potvrdili su da se radi na poslednjem spratu, ali su dodali da se radi na spratu a ne na vrhu zgrade Opštine Priština.

U međuvremenu, direktor za bezbednost i vanredne situacije u Opštini Priština Ljuljzim Fuštica rekao je da u trenutku urušavanja krova zgrade Opštine na tom spratu zgrade nisu izvođeni nikakvi radovi.

“Na tom spratu zgrade nije bilo radova, u trenutku kada je došlo do urušavanja, nikakvi radovi nisu izvođeni”, rekao je Fuštica u izjavi medijima.

On je rekao da je do urušavanja možda došlo zbog vetra, napomenuvši da je ova zgrada izgrađena 2009. godine, ali da nema informacija da li se njen krov još jednom urušio ranije.

Policija je blokirala deo puta za saobraćaj vozila.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.