Abot: Uspešni pregovori u Briselu obezbediće svetlu budućnost Kosovu

Ambadasor Velike Britanije u Prištini, Nikolas Abot, saopštio je da podržava nastavak dijaloga Beograda i Prištine, koji je zakazan za 27. februar.
Image

U objavi na svom Twitter nalogu, britanski diplomata je naveo da pozdravlja “posvećenost kosovskog premijera Aljbina Kurtija dijalogu”.

„Na godišnjicu ruske invazije na Ukrajinu važno je da se učine svi napori da se očuvaju mir, stabilnost i bezbednost u Evropi. Ponosni smo na bezuslovnu podršku Kosova ukrajinskom narodu, to je jasan znak kosovskih demokratskih vrednosti“, napisao je Abot.

On smatra da Priština “ima važnu ulogu kroz konstruktivno angažovanje i pravljenje neophodnih kompromisa koji omogućavaju Kosovu i njegovim građanima da napreduju”.

„Jednako je važno obezbediti bezbedno i sigurno okruženje, koje otvara prostor za održiv sporazum i normalizaciju odnosa“, poručio je Abot.

Istakao je da “15 godina nakon proglašenja nezavisnosti Kosovo ima priliku da napreduje i ekonomski se razvija”.

Naglasio je da će “uspešni pregovori stvoriti tu budućnost”.The ????????welcomes PM Kurti’s commitment to the dialogue proposal to be discussed at the High level meeting on Monday 27 February. On the first anniversary of ???????? illegal invasion of ????????it is important that all efforts are made to preserve peace, stability and security in Europe. 1/4— Nicholas Abbott (@nickabbottfcdo) February 24, 2023


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.