Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Advokat: Pretres stana Behramaja po nalogu Specijalnog suda

Pretres stana bivšeg savetnika kosovskog predsednika Hašima Tačija, Adila Behramaja, izvršen je po nalogu sudije za prethodni postupak Specijalizovanih veća u Hagu, rekao je ...
Image

Pretres Behramajevog stana počeo je jutros oko 08.30 i trajao je deset sati. Tokom akcije primećene su ekipe Euleksa, dok su ih ispred zgrade obezbeđivali pripadnici Kosovske policije.

Advokat je rekao da je pretres u vezi s tužbom Specijalizovanog tužilaštva za krivično delo za koje je procenjeno da je u nadležnosti tog suda.

Iz Specijalnog suda su u pisanoj izjavi za agenciju Telegraf rekli da ne žele da komentarišu taj slučaj, pošto „Specijalno tužilaštvo ne komentariše svoje istrage“.

Advokat Ćerkini je novinarima ispred stana Behramaja rekao da je video tu odluku, da smatra da ona u nekim tačkama ima povrede Ustava Kosova, „ali ćemo se pozabaviti ovim pitanjima u odgovarajućem proceduralnom trenutku“.

Kazao je da ga pripadnici Euleks policije, koji su izvršili pretres, nisu obavestili ni o uzroku ni o osnovama potencijalnih optužbi protiv njegovog klijenta.

„Dakle, radi se o veoma ranoj fazi istrage i ove informacije nisu date odbrani, iz tog razloga ne želimo da spekulišemo“, rekao je Ćerkini.

Behramaj koji je izašao pred novinare nije želeo da komentariše slučaj i reč je prepustio advokatu.

Behramaj, koji je i direktor portala „Demokratija“, bio je Tačijev savetnik od vremena kada je Tači bio prvi zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Kosova, sve do podnošenja ostavke na funkciju kosovskog predsednika.

Beta/Kim


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.