16:20, 08.07.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Agenciji za borbu protiv korupcije imovinu prijavilo 98% visokih javnih službenikaAgencija za borbu protiv korupcije saopštila je danas da je, u skladu sa Zakonom o imovinskoj deklaraciji, ukupnu godišnju deklaraciju imovine sačinilo 97.96% visokih javnih funkcionera, čime se zaključuje postupak redovnog godišnjeg prijavljivanja imovine.

agenciji-za-borbu-protiv-korupcije-imovinu-prijavilo-98-visokih-javnih-sluzbenika

akk-ks.org

“Od ukupnog broja 4721 visokih javnih funkcionera koji su bili dužni da prijave imovinu, 4625 njih prijavilo je imovinu u redovnom zakonskom roku, 63 visoka službenika su proglasila imovinu nakon redovnog zakonskog roka, 6 zvaničnika nije prijavilo imovinu s razlogom, dok 27 do sada nije prijavilo imovinu”, navodi se u saopštenju Agencije za borbu protiv korupcije (APK).

Proces redovnog godišnjeg prijavljivanja imovine počeo je 3.marta 2020. godine, ali je, s obzirom na situaciju izazvanu korona virusom, u skladu sa uputstvima i preporukama Nacionalnog instituta za javno zdravlje i kosovske vlade, Agencija produžila rok za prijavljivanje imovine do 19. juna, kako bi se svim visokim javnim funkcionerima dalo dovoljno vremena da se izjasne o imovini.

Uzimajući u obzir situaciju sa Covid-19, kao i napredak procesa prijavljivanja imovine tokom ovog vremena, APK poziva visoke javne službenike koji su uključeni u objavljene spiskove i koji imaju bilo kakvih nedoumica u vezi sa objavljenim informacijama, da kontaktiraju Agenciju na brojeve telefona: 038 / 518-964 i 038 / 518-912, ili na e-mail adresu: info@akk-ks.org, kako bi se izbegle moguće greške ili propusti,  jer  je većina formulara za prijavu imovine primljena elektronskim putem.


Tagovi: KorupcijaKorona virusKosovo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije