Akcija Kosovske policije i carine u Žerovnici, bez privedenih, dve osobe dale izjavu policiji

(Vest je ažurirana u 19:55) U Žerovnici, u opštini Zvečan, danas popodne Kosovska policija i carina sproveli su akciju, potvrđeno je za Radio Kontakt Plus iz Kosovske policije za ...
Image

„U Žerovnici, oko 13.30, dobili smo informaciju da je viđen kamion koji je prethodno viđen i na alternativnim putevima sa Srbijom, za koji se sumnja da krijumčari robu. Policija je došla na lice mesta, pozvala je carinike i zatečena je roba“, kazao je zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani, u izjavi za Radio Kontakt Plus.

On nije mogao da precizira da li je oduzeta roba, s obzirom na to da je slučaj u nadležnosti carine, te da još uvek čekaju i zvaničan izveštaj carine.

Policija je, ističe, napustila lice mesta pre više od pola sata. 

Podcrtao je da je policija bila na jednoj lokaciji, a ne na više, kako su glasile nezvanične informacije koje smo dobili od pojedinih građana. 

On je potvrdio da nema privedenih, a u naknadnoj izjavi za Radio Kontakt Plus pojasnio je da je jedna osoba pozvana da da izjavu policiji što je i učinila. Druga osoba je to samovoljno učinila. 

Nezvanično saznajemo da se radi o osobama srpske i albanske nacionalnosti. 

Radio Kontakt Plus je više informacija o slučaju zatražio i od kosovske carine. Njihov odgovor očekujemo.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.