Aktiv otvorio telefonsku liniju za prijavu eventualnih neprijatnosti od strane policije

Nevladina organizacija Aktiv pokrenula je otvorenu telefonsku liniju za prijavu „svake vrste preterane sile, brutalnog postupanja, maltretiranja ili bilo kog drugog neprimerenog ponašanja ...
Image

Kako se navodi u saopštenju, na taj način ova organizacija želi da ohrabri građane da „prekinu talas tišine i prijave neprimereno policijsko ponašanje“.

„Cilj je da zabeležimo slučajeve i da uputimo one koji su zvali da prijave slučajeve Policijskom inspektoratu Kosova kako bi se otvorila zvanična istraga i kako bi se vršio direktan nadzor nad brojnim slučajevima koji su poznati, ali koji nisu zvanično prijavljeni Policijskom inspektoratu Kosova“, saopštava NVO Aktiv.

Kako prijaviti?

Radnim danima od 08.00 do 16.00 časova, službenik NVO Aktiv biće na raspolaganju i zabeležiti detalje prijave i pružiti neophodne informacije o mehanizmima podnošenja prijave.

Nakon 16.00 časova i tokom vikenda, telefonska linija će biti otvorena za prijem SMS poruka. 

„Službenik NVO Aktiv će vam se javiti narednog radnog dana kako bi verifikovali slučaj i dobili više detalja“, poručuju iz o0ve nevladine organizacije.

Iz NVO Aktiv navode da na ovaj način ova organizacija želi da posluži „kao most između nezadovoljnih građana i nadležnih policijskih organa“.

„Na ovaj način podstičemo građane da prijave incidente od strane pripadnika specijalne Policije Kosova. Istovremeno NVO Aktiv ni na koji način nema nameru da zameni mandat zvaničnih institucija, već da u ovom institucionalnom vakuumu posluži kao incijalni kontakt građanima u nastojanju prijave takvih slučajeva”, stoji u saopštenju.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.