10:05 | 02.02.2023 Izvor: Beta, N1

Aktivista prekinuo Dnevnik na RTK, držao natpis „Radio televizija Kurti“Aktivista Socijaldemokratske partije Kosova (SDPK) Nolj Nuši je na početku centralnog dnevnika Radio televizije Kosova (RTK) upao u studio i iza spikerke držao tekst "Radio televizija Aljbina Kurtija".

aktivista-prekinuo-dnevnik-na-rtk-drzao-natpis-radio-televizija-kurti

Foto: Facebook/screenshot

RTK je nakratko prekinuo emisiju, a obezbeđenje je izbacilo Nušija iz studija, dok je rukovodstvo televizije u saopštenju osudilo ometanje rada.

U saopštenju RTK se navodi da je Nuši ušao u studio, a da je obezbeđenje smatralo da se radi o osobi koja je trebalo da bude gost u emisji. RTK je istakla i da su „ovakvi postupci neprihvatljivi“ i da prenose poruku suprotnu vrednostima koje predstavlja javni emiter.

Naveli su da poštuju pravo svakog da izrazi protivljenje procesima, te dodali da zahtevaju da se to uradi u normalnim okolnostima i da se ne ometa redovan proces rada.

U javnosti u Prištini ovakav čin aktiviste vanparlamentarne SDPK se smatra odgovorom na izbor „aktiviste“ Samoopredeljenja Riljinda Gervale za direktora programa na albanskom RTK.

Beta/N1
Tagovi: RTKAljbin KurtiAktivizam

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije