Aleksandar Arsenijević predao kandidaturu za gradonačelnika Severne Mitrovice

Lider Građanske inicijative „Srpski opstanak“, Aleksandar Arsenijević, predao je danas Centralnoj izbornoj komisiji kandidaturu za gradonačelnika Severne Mitrovice. Međutim, najavljuje i ...
Image

Arsenijević je odlučio da se kandiduje jer se, kako kaže, „Srpska lista ponaša kao da je u predizbornoj kampanji“.

„Mi još ne znamo da li je Srpska lista predala kandidaturu, niti da li postoji plan B. Međutim, tu su signali i protesti koji su ličili na predizborni skup, kao i naprasni odlazak srpskih poslanika u Skupštinu Kosova pod šturim izgovorima“, obrazložio je Arsenijević za Radio Kontakt Plus.

Međutim, najavljuje i moguće povlačenje kandidature ukoliko se do 5. decembra ne počne sa pregovorima u vezi sa Zajednicom srpskih opština i ukoliko oni koji su napustili kosovske institucije u međuvremenu ne počnu da se vraćaju u iste.

„Nema smisla da bez naših građana ja budem jedini Srbin u kosovskim institucijama. Eto prilike da i ja napustim kosovske institucije, s obzirom na to da do sada nisam radio ni u jednoj“, šaljivo je dodao.

Podsetimo, 15. novembra Srpska lista je saopštila da neće učestvovati na vanrednim izborima za četiri srpske opštine na severu Kosova, kao ni građani koji ih podržavaju.

Rok za prijavu kandidata za vanredne izbore za gradonačelnike četiri opštine na severu, koji su zakazani za 18. decembar, istekao je danas u 16.00 časova.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.