09:42, 16.01.2020Izvor: Beta

Aleksandar Ivanović: Snimci kamera dali bi odgovor ko je ubio OliveraBratanac ubijenog lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića Aleksandar Ivanović veruje da bi snimci kamera za nadzor dali odgovore na mnoga pitanja, pa i na to da li su ubistvo izvršili Srbi ili Albanci i ko im je pomogao da dođu i da napuste Kosovsku Mitrovicu.

aleksandar-ivanovic-snimci-kamera-dali-bi-odgovor-ko-je-ubio-olivera

Foto: N1

"Reč je o svega nekoliko uskih ulica kojima se kretao Oliver. Danima su pripremali logistički to ubistvo i na kraju ga izvršili, a u tim ulicama postoji veliki broj kamera", rekao je Ivanović za novi broj nedeljnika NIN povodom druge godišnjice ubistva lidera Gradjanske inicijative SDP, prenosi Beta.

On je naveo da je "neverovatno da odmah imamo detaljne snimke sa više kamera" kada se pali knjiga zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, a "godinama nemamo nijedan snimak kada je izgubljen život".

Prema njegovim rečima, kameru na svojoj kancelariji je lično postavio Oliver Ivanović, a "iz neobjašnjih razloga je bila ugašena u momentu kada je na njega pucano".

Kako je naveo, Oliver Ivanović mu je govorio o bezbednosnim rizicima.

"I danas mi odzvanja njegova rečenica: 'Sve su mi uradili, ostalo je još samo da me ubiju'. Lično sam s njim razgovarao pre ubistva kada mi je rekao da je obavestio Beograd, Prištinu, pa i strance, da ne želi, ako mu se nešto desi, da posle neko kaže: 'Nisam znao'", rekao je Ivanović, navodeći da je Oliver Ivanović bio "izuzetno ugrožen".

On je dodao da je Oliver Ivanović "upozoravao zvanični Beograd da ne smeju da dele Srbe na naše i njihove... i da je kampanja koju vode protiv njega, u kojoj ga etiketiraju kao izdajnika, neprimerena i nezakonita i da ga bezbednosno ugrožavaju na takav način", rekao je Aleksandar Ivanović.


Tagovi: Oliver IvanovićUbistvo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije