20:39, 08.04.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Aljbin Kurti i Emilija Redžepi posetili Kamenicu, Gnjilane, Klinu, Peć i ĐakovicuMinistarka za administraciju i lokalnu samoupravu (MALS) Emilija Redžepi i kosovski premijer Aljbin Kurti, u tehničkoj vladi, posetili su danas Kamenicu, Gnjilane, Klinu, Peć i Đakovicu, gde su sa gradonačelnicima ovih opština i predstavnicima kriznih štabova razgovarali o koordinaciji aktivnosti između vlade i opština, u cilju borbe protiv pandemije korona virusa.

aljbin-kurti-i-emilija-redzepi-posetili-kamenicu-i-gnjilane

Foto: MALS

Oni su uverili gradonačelnike opština, da će se podrška Vlade nastaviti tokom ove krizne situacije, ali i nakon okončanja pandemije.

Kurti i Redžepijeva su istakli da će nastaviti sa upućivanjem zahteva gradonačelnicima opština, u vezi sa izvršavanjem obaveza iz oblasti opštinskih nadležnosti u procesu upravljanja u kriznoj situaciji, ali i najavili finansijsku podršku i nabavku opreme tokom pandemije Covid-19.

Istovremeno, kosovski premijer i ministarka MALS-a, zatražili su od gradonačelnika ovih opština da preporuče građanima da ostanu kod kuće i da poštuju odluke Vlade, ali i Nacionalnog Instituta za javno zdravlje.


Kasnije, tokom dana, Redžepijeva i Kurti, zajedno sa ministrom zdravlja Arbenom Vitijom i ministarkom obrazovanja, nauke i tehnologije Hikmete Bajrami, posetili su Klinu, Peć i Đakovica, gde su se sastali sa gradonačelnicima ovih opština.

Foto: MALS

Tokom poseta, upoznali su se sa stanjem u ovim opštinama i dogovorili međuinstitucionalnu koordinaciju u borbi protiv pandemije korona virusa, navedeno je u saopštenju dostavljenom Kontakt Plus radiju.

Kurti i Redžepijeva su ponovo potvrdili spremnost centralnih institucija da pruže finansijsku podršku i nabavku zaštitne opreme tokom ove krizne situacije. 

Obećali su podršku opštinama i nakon okončanja pandemije, s ciljem ekonomskog oporavka.


 


Tagovi: KosovoGnjilaneAljbin KurtiKosovska KamenicaEmilija RedžepiKorona virus

Povezane vesti
Najčitanije


08:19, 24.05.2020


Najnovije