09:22 | 14.05.2022 Izvor: Radio Kontakt Plus

Ambasade Velike Britanije i Francuske podržale Kosovo u nameri da postane član Saveta EvropeIz ambasada Velike Britanije i Francuske u Prištini, saopšteno je da podržavaju Kosovo u nameri da postane član Saveta Evrope.

ambasade-velike-britanije-i-francuske-podrzale-kosovo-u-nameri-da-postane-clan-saveta-evrope

Foto: briefingsforbritain.co.uk

Britanski ambasador u Prištini, Nikolas Abot, poželeo je Kosovu sreću kada je u pitanju apliciranje za članstvo u Savetu Evrope.

"Želja Kosova da se pridruži Savetu Evrope je dobrodošao signal njegove posvećenosti demokratiji, vladavini prava i zaštiti prava svih građana. To je takođe znak spremnosti i odlučnosti Kosova da podrži ključne evropske vrednosti", naveo je Abot u objavi na društvenoj mreži Twitter.

Iz francuske ambasade u Prištini poručili su da "Kosovo kao suverena država ima pravo da podnese zahtev za prijem u Savet Evrope".

"Kosovo je predodređeno da postane član Saveta Evrope. Trenutni prioritet je ponovno pokretanje dijaloga Srbije i Kosova, što će doprineti njihovom približavanju Evropskoj uniji i trajnoj stabilizaciji Balkana. Pozivamo obe strane da se u potpunosti posvete dijalogu i da se uzdrže od bilo kakvih jednostranih akcija koje bi mogle da povećaju tenzije", navodi se u objavi francuske ambasade na društvenoj mreži Twitter.

Kosovo je 12. maja podnelo zahtev za prijem u Savet Evrope.
Tagovi: Savet EvropeVelika BritanijaFrancuskaAmbasada

Povezane vesti


Najčitanije


21:47 | 24.05.2023


Najnovije