Hovenijer: Odluke Prištine u skladu sa briselskim sporazumom

Ambasador SAD u Prištini, Džefri Hovenijer, izjavio je da su mere reciprociteta Kosova prema Srbiji - u skladu sa sporazumima u Briselu i koordinisane sa međunarodnom zajednicom.
Image

Hovenijer je u objavi na društvenoj mreži Twitter naveo da pozdravlja odluku prištinskih vlasti da privremeno obustave sprovođenje odluke o izdavanju deklaracionog lista državljanima Srbije koji ulaze na Kosovo i preregistraciji vozila sa srpskim registarskim oznakama na „RKS“.The U.S. welcomes the decision by Kosovo’s leaders to suspend temporarily the implementation of reciprocity measures on license plates & entry/exit documents, both measures are fully in line with the Brussels agreements and were coordinated with the international community. ????????????????— Ambassador Jeff Hovenier (@USAmbKosovo) August 2, 2022

Usled protesta Srba i blokada puteva na severu Kosova, prištinska vlada je 31. avgusta nakon sastanka sa ambasadorom Hovenijerom saopštila da se obavezala da će odložiti primenu pomenute odluke do 1. septembra.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.