19:30 | 07.06.2022 Izvor: Radio Goraždevac

Ambasador Hovenijer posetio PećAmbasador SAD u Prištini, Džefri Hovenijer, posetio je danas opštinu Peć, Pećku patrijaršiju i obavio razgovore sa predstavnicima civilnog društva, javlja Radio Goraždevac.

ambasador-hovenijer-posetio-pec

Foto: Radio Goraždevac

"Drago mi je da sam imao priliku da posetim Peć. Bila mi je čast da se sastanem sa gradonačelnikom Gazmendom Muhadžerijem, da razgovaram sa njegovim odličnim rukovodstvom. Naravno, imao sam priliku da posetim Pećku patrijaršiju, posebna je čast bila za mene sresti se sa igumanijom Harentinom", rekao je američki diplomata.

Naglasio je važnost susreta sa predstavnicima pojedinih nevladinih organizacija, koje su posvećene borbi za vladavinu prava i zakona.

Posetu je završio obilaskom lokalne fabrike "Zelena kuća", koja se bavi izgradnjom ekološki prihvatljivih domova i drvenih konstrukcija.

"Ovo je dobar primer kako je na Kosovu moguće naći kvalitetne proizvode sa konkurentim cenama. Ovo je priča o ekonomiji koja daje doprinos građanima. Drago mi je da sam ovde u Peći danas i planiram da se vratim", dodao je ambasador.
Tagovi: PećSADAmbasadaDžefri Hovenijer

Povezane vesti


Najčitanije


09:30 | 12.08.2022


Najnovije