Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Ambasador SAD u Prištini: Trenutno ne postoje uslovi za održavanje izbora na severu Kosova

Američki ambasador u Prištini, Džefri Hovenijer, mišljenja je da trenutno ne postoje uslovi za održavanje predstojećih lokalnih izbora na severu Kosova.
Image

Hovenijer je u objavi na društvenoj mreži Twitter naveo da osuđuje „one koji su primenili nasilje tokom jučerašnjih incidenata na severu Kosova“.

„Pribegavanje nasilju i zastrašivanju, uključujući upotrebu eksplozivne naprave i ugrožavanje života nikada nije prikladan metod protesta, ni pod kojim okolnostima. Sigurnost i bezbednost svih građana Kosova treba da budu najviši prioritet. Tražimo od svih uključenih da budu uzdržani“, poručio je američki diplomata.The United States condemns those who employed violence during yesterday’s incidents in northern Kosovo. Resorting to violence and intimidation, including use of an explosive device, and endangering lives is never an appropriate method of protest, under any circumstances. 1/2— Ambassador Jeff Hovenier (@USAmbKosovo) December 7, 2022

Podsetimo, tokom jučerašnjeg dana u severnom delu Mitrovice čulo se više detonacija, kada su novi članovi OIK u pratnji Kosovske policije pokušali da uđu u prostorije ovog tela.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.