AMSS u reakciji na Dveri: Navodi netačni i neistiniti, nemamo poslovnu jedinicu na KiM

Auto-moto savez Srbije (AMSS) naveo je da su današnji navodi stranke Dveri koja se oglasila u vezi sa preregistracijom na "RKS" tablice - „potpuno netačni i ...
Image

AMSS je u saopštenju ukazao da su navodi iz saopštenja Dveri „potpuno netačni i neistiniti“, prenosi agencija Beta. 

„Prostorije Auto-moto saveza Srbije su zatrpane vozilima i zahtevima za preregistraciju. Postavlja se pitanje, ko je AMSS-u dozvolio ili naložio da u ime prištinskih vlasti realizuje ovu nečasnu rabotu? Posle ovog primera, nameće se pitanje na kakva će sve poniženja Aleksandar Vučić i SNS izložiti Srbe i srpsku državu u danima koji dolaze na КiM, ali i šire“, naveli su iz Dveri. 

„Želimo da istaknemo da su navodi iz teksta da su prostorije AMSS zatrpane vozilima i zahtevima za preregistraciju gde se postavlja pitanje ko je AMSS-u naložio da u ime prištinskih vlasti realizuje ovu nečasnu rabotu, potpuno netačni i neistiniti“, naveli su iz AMSS-a, prenosi Beta. 

AMSS je naveo i da „nema svoju poslovnu jedinicu, niti povezano pravno lice na teritoriji Kosova i Metohije“, tako da „samim tim i nema nikakve ingerencije nad bilo kojim pravnim licem koje se bavi tehničkim pregledom i registracijom vozila na Kosovu i Metohiji“, prenela je ista agencija. 

Izostali su, međutim, detalji o tome u čijoj je onda nadležnosti objekat u Kosovskoj Mitrovici koji je u javnosti prepoznat kao objekat AMSS-a u kojem se i vrše tehnički pregledi automobila kako u srpskom, tako i u kosovskom sistemu, i na kojem su vidljive oznake ovog auto-moto saveza. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.