AMSS: Veći intenzitet saobraćaja u večernjim satima, vozite oprezno

Saobraćaj je trenutno umerenog intenziteta, ali se promena očekuje sa prvim večernjim satima - najavljuju iz Auto-moto saveza Srbije. 
Image

Veći broj vozila očekuje se – unutar gradova, van naseljenih mesta, ali i na putevima koji vode ka Budimpešti i Republici Srpskoj, te na putnim pravcima koji vode ka Kopaoniku, Zlatiboru, Tari, Goču, Divčibarama, Staroj Planini, ali i drugim popularnim mestima poput banja i jezera.

Na putničkim terminalima u centralnoj Srbiji trenutno nema dužih zadržavanja, ali će ono biti promenljivo na najfrekventnijim – sa Mađarskom, Hrvatskom, Severnom Makedonijom, Bosnom i Hercegovinom i Crnom Gorom, a s obzirom na to da počinje Novogodišnji vikend koji uvek donosi veći broj vozila i putnika. 

Do 15. januara produženo je radno vreme graničnih prelaza Bački Vinogradi – od 7 do 22 sata, i Bajmok – od 7 do ponoći. 

Na prelazima sa Kosova prema centralnoj Srbiji i obrnuto, prema informacijama kosovskog ministarstva unutrašnjih poslova, nema dužih zadržavanja. Podsetimo, prelazi Jarinje i Brnjak otvoreni su tokom jučerašnjeg dana. 

AMSS upozorava na opasnost vožnje pod dejstvom alkohola i poziva na opreznost i vožnju u skladu sa uslovima na putu i saobraćajnim propisima.  


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.