Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

AMSS: Veliki broj vozila na auto-putevima, glavnim putnim pravcima i prelazima

Na put krećite isključivo odmorni - navode iz Auto-moto saveza Srbije. 
Image

Podsećaju da sezona putovanja i godišnjih odmora u dane vikenda donosi najveći broj vozila na auto-putevima i glavnim putnim pravcima kada su i zadržavanja na graničnim prelazima i najduža.

„U takvim uslovima svaki vanredni prekid saobraćaja, ili nezgoda ili deonica koja je pod rekonstrukcijom donosi formiranje kolona i usporenu vožnju, što dodatno produžava vreme putovanja, a tada je rizik od nepažnje vozača izazvana umorom izraženiji“ – dodaju. 

Vremenski uslovi su slični jučerašnjim, temperature niže, ali će povremeni pljuskovi u centralnim, zapadni i jugoistočnim krajevima Srbije usporavati i otežavati vožnju, sada uz opasnost i od odrona na putevima pored klisura i useka, navode takođe. 

AMSS ističe i da su čak i višečasovna zadržavanja zabeležena na graničnim prelazima – Horgoš, Kelebija, Preševo, Gradina, Batrovci, a da zadržavanja ima i na prelazima sa Crnom Gorom. 

Kada su u pitanju prelazi između centralne Srbije i Kosova i Metohije najduža zadržavanja zabeležena su na Beloj Zemlji gde se i za ulazak i za izlazak sa KiM, prema informacijama kosovskog ministarstva unutrašnjih poslova, čeka 60 minuta. Sledi prelaz Mučibabe gde su zadržavanja do 40 minuta i prelaz Bela Zemlja sa zadržavanjima od 25 do 30 minuta. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.